Audio van Bose

SoundDock portable


 

Bose introduceert het SoundDock® Portable digital music system, een luidsprekersysteem voor de iPod® dat kwaliteitsgeluid combineert met echte draagbaarheid. Het SoundDock® Portable digital music system is nu beschikbaar naast het SoundDock® digital music system – het revolutionaire product dat de manier waarop mensen naar hun iPod® luisteren, spectaculair heeft veranderd. Dankzij de exclusieve en geavanceerde technologie van Bose kan het nieuwe SoundDock® Portable digital music system eenvoudig worden verplaatst en levert het een vol, gedetailleerd geluid. Daarnaast is het systeem uitgerust met een handige oplaadbare batterij.

‘De technici van Bose hadden zichzelf een duidelijk doel gesteld: het ontwikkelen van een luidsprekersysteem met batterij dat dezelfde prestaties levert als het SoundDock® system en hetzelfde compacte formaat heeft’, aldus John Roselli, productmanager van de afdeling Home Entertainment van Bose. ‘En dat doel hebben we gerealiseerd. Het nieuwe SoundDock® Portable digital music system getuigt van ons innovatievermogen en onze wens om mensen op nieuwe manieren te laten genieten van muziek.’

De uitdagingen

Er zijn bepaalde uitdagingen verbonden aan het realiseren van kwaliteitsgeluid in een draagbaar geluidssysteem. Het systeem moet compact en efficiënt zijn, maar ook krachtig genoeg om lage tonen en vele uren kwalitatief hoogwaardig geluid te kunnen leveren.

Bij conventionele systemen wordt er vaak een keuze gemaakt, waarbij een bepaald aspect - zoals speelduur, geluidskwaliteit of formaat - prioriteit heeft boven andere aspecten. Zelfs een kleine verhoging van het volume en de frequentierespons kan bijvoorbeeld van grote invloed zijn op de levensduur van de batterij. Drie decibel extra kan die levensduur halveren, en een extra basoctaaf kan zelfs voor een afname van wel 75 procent zorgen. Conventionele systemen zijn vaak groot en zwaar om ruimte te kunnen bieden aan de batterij en akoestische componenten die nodig zijn voor een kamervullend geluid. Compacte systemen zijn dan wel lichter en gemakkelijker te dragen, maar weer niet in staat muziek met voldoende diepte en helderheid te produceren. 

De technici van Bose vonden de oplossingen voor deze vraagstukken in een nieuw akoestisch ontwerp, nieuwe elektronica en een nieuwe stroomvoorziening. Dit heeft geleid tot het SoundDock® Portable digital music system, een nieuwe standaard voor iPod-luidsprekers. 

De geavanceerde technologie van Bose maakt het verschil

 

Om een volledig geluidsspectrum efficiënt weer te kunnen geven - in een nog slankere uitvoering dan het oorspronkelijke SoundDock® system - heeft Bose de bekroonde technologie voor waveguide-luidsprekers gecombineerd met de nieuwe, speciaal voor het SoundDock® Portable digital music system ontwikkelde Neodymium luidsprekers. Deze lichtgewicht BOSE®-luidsprekers bevatten Neodymium-Iron-Boron-magneten, die ongeveer tien keer zoveel magnetische energie produceren als gewone magneten. De technologie voor waveguide-luidsprekers van Bose, een doorbraak die voor het eerst werd gebruikt in de populaire WAVE® music
systems,levert dezelfde geluidsprestaties als veel grotere componenten - inclusief de lage tonen die nodig zijn voor een levensechte luisterervaring, maar die vaak ontbreken bij luidsprekersystemen met een batterij.

 

Om alle ruimte efficiënt te benutten, is de uitgang van de waveguide tegelijkertijd ook het handvat van het systeem. Het systeem kan drie uur worden gebruikt op het hoogste volumeniveau dankzij de oplaadbare lithium-ion-batterij, bij gemiddelde volumeniveaus zelfs veel langer. De gebruiksduur van de batterij wordt nog verder verlengd door een geavanceerd elektronicapakket, dat is ontworpen voor uitmuntende prestaties en een laag stroomverbruik. Een geschakelde stroomvoorziening, schakelende versterkers en microprocessoren met een laag verbruik zijn allemaal ontworpen voor optimale efficiëntie. Daarnaast is de digitale signaalverwerking speciaal ingesteld voor een accuraat en consistent geluid, terwijl er toch energie wordt bespaard.  

Nieuw gebruiksgemak, vernieuwde vormgeving: gemaakt voor de iPod®

De batterij van het SoundDock® Portable system wordt opgeladen met de bijgeleverde oplader. Hierdoor beschikt u over hetzelfde gebruiksgemak als bij het SoundDock® system: plaats de iPod® op het dockstation en geniet van uw muziek. Anders dan bij de meeste draagbare systemen wordt de iPod niet alleen opgeladen als het systeem is aangesloten op het elektriciteitsnetwerk, maar ook als het systeem werkt op de batterij.

De iPod® en het systeem kunnen vanuit de hele ruimte worden bediend met de infraroodafstandsbediening. De volumeknoppen bevinden zich onopvallend aan de zijkant van het systeem. En als u een extra geluidsbron wilt aansluiten, zoals een cd- of mp3-speler of een pc, gebruikt u de AUX-ingang van het Portable SoundDock®-system.      

Het systeemontwerp is vernieuwd en verfijnd en is nu voorzien van een draaibaar dockstation dat kan worden ingeklapt voor een naadloze integratie. De afmetingen zijn 30,7 cm (B) x 17,5 cm (H) x 14,9 (D) als het dockstation is uitgeklapt. Is het dockstation ingeklapt dan bedraagt de diepte slechts 10,3 cm.

Het SoundDock® Portable system wordt geleverd in witte en zwarte hoogglansafwerking en is geschikt voor de meeste iPod-modellen, waaronder nano, mini en video iPod. Het systeem is vanaf oktober 2007 verkrijgbaar via de geautoriseerde Bose Personal® audiodealer. De gangbare winkelverkoopprijs is € 399,- (inclusief btw). Een extra batterij is verkrijgbaar voor € 99,- en een tas voor de Portable SoundDock® voor € 59,95. Het originele SoundDock® digital music system blijft verkrijgbaar tegen de gangbare winkelverkoopprijs van € 299,-. Beide systemen zijn verkrijgbaar bij de geautoriseerde BOSE® Personal® audiodealer. Ga naar www.bose.nl voor meer informatie over onze producten en de dichtstbijzijnde geautoriseerde BOSE® Personal® audiodealer.


Kijk voor meer informatie op: www.bose.nl

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bose?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist