Zo creëer je een landelijke badkamer

om in te genieten

Omdat de gemiddelde Nederlander veel tijd doorbrengt in de badkamer, is het belangrijk dat dit een prettige ruimte is. Vandaar dat de interieurstijl uit de woonkamer, keuken en slaapkamers ook vaak wordt doorgetrokken in de badkamer. Houd je van de landelijke stijl? Dan wil je waarschijnlijk ook een landelijke badkamer. In deze tekst vertellen wij je hoe je zo’n badkamer creëert.

Denk goed na over het kleurgebruik
Wie denkt dat kleurgebruik niet belangrijk is, heeft het mis. Door de juiste kleuren te kiezen, leg je namelijk de basis voor een landelijke badkamer. Ben je van plan om de badkamer volledig te renoveren? Begin dan met het kiezen van de juiste kleuren. Wit, crème, beige en bruin zijn voorbeelden van kleuren die prima bij de landelijke stijl passen. Deze kleuren hebben niet alleen een rustgevende, maar ook een natuurlijke uitstraling. Heb je in de woonkamer en/of keuken andere kleuren op de muur? Dan kun je er eventueel voor kiezen om deze kleuren ook terug te laten keren in de badkamer.

Laat natuurlijke materialen terugkeren
De juiste kleurkeuze is belangrijk voor een landelijke badkamer, maar dat geldt net zo goed voor het materiaalgebruik. Als je groot liefhebber bent van de landelijke stijl, heb je in de rest van je huis waarschijnlijk al een aantal meubels die goed bij deze stijl passen. Zo staat er in de woonkamer misschien een landelijke salontafel van hout en in de keuken een landelijke eettafel van hetzelfde materiaal. Wie een landelijke badkamer wil, doet er goed aan dit materiaal ook in deze ruimt terug te laten keren. Naast hout misstaan ook steen, riet en bamboe niet in een landelijke badkamer.

Kies voor een vrijstaand bad
Is je badkamer relatief groot en kun jij je een bad veroorloven? Kies hier dan zeker voor, want je gaat geen spijt krijgen van deze keuze. In bad kun jij je namelijk heerlijk ontspannen na een lange dag werken. Als je nog geen bad gekozen hebt, kun je een vrijstaand bad overwegen. In veel landelijke badkamers zie je namelijk een vrijstaand bad terug. Wie het bad extra in het oog wil laten springen, kan voor een bad op pootjes kiezen. Een vrijstaand bad is overigens alleen aan te raden als je hier echt de ruimte voor hebt. Denk je dat het te krap wordt? Kies dan voor een ‘vast’ bad.

Maak het af met accessoires
Weet je inmiddels in grote lijnen hoe je landelijke badkamer eruit komt te zien? Ga dan alvast op zoek naar accessoires voor deze ruimte. Hiermee maak je een landelijke badkamer namelijk echt af. Zo mag een spiegel bijvoorbeeld niet ontbreken, evenals porseleinen zeepdispensers en bekers. Koop ook een paar planten voor in de badkamer. Aangezien de landelijke stijl zich kenmerkt door natuurlijke materialen, zijn planten echt een toevoeging aan je badkamer.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Badkamertrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist