Vitrium van Christian Werner

een badkamer om in te leven

Christian Werner is een ontwerper die bekend is met het ontwerpen van badkamers en sanitair. Samen met Duravit werkt hij al jaren aan innovatieve oplossingen voor de badkamer. Na zes meubelprojecten heeft hij nu voor het eerst wastafels in combinatie met onderkasten ontworpen. Hier komen optisch en haptisch interessante materialen samen: terwijl de wastafels van DuroCast UltraResist vervaardigd volgens een mineraalgietproces, worden de onderkasten geleverd met een edel metalen frame en naar keuze met fronten van verlicht glas, hout of verschillende decors. Zo ontstaat een natuurlijk ogend geheel dat comfort uitstraalt. “Uitgangspunt voor dit ontwerpidee was het consequent onderzoeken van gewoontes. Mijn doel bij Vitrium was om het badkamerontwerp en de routines die daarbij horen opnieuw te definiëren. Naast de keuken en de woonkamer is ook de badkamer een comfortabel toevluchtsoord voor mij”, legt Christian Werner het idee achter zijn badkamerserie uit. Met subtiele kleuren en fijne oppervlakken creëert Vitrium een ​​feel-good sfeer. Daarvoor worden meubels, textiel zoals gordijnen en tapijten, maar ook decoratieve accessoires ingezet.

Vitrium werd gepresenteerd op de ISH 2023 als onderdeel van de Duravit Artisan Lines. Daaronder bevinden zich opvallende, iconische designproducten met een handgemaakt karakter, die Duravit samen met gerenommeerde internationale ontwerpers ontwikkelt. Het ontwerp en de fabricage van de Artisan Lines vereisen een uitzonderlijk niveau van knowhow, vakmanschap en het hoogste niveau van precisie.

Modern & tijdloos: het design
Het Vitrium programma van Duravit is een minimalistisch ontwerp waarin verschillende geometrieën elkaar ontmoeten: een lineaire onderkast wordt gecombineerd met een ronde opzetwaskom of een rechthoekige c-bonded wastafel. Het meest opvallende designkenmerk is de lage meubeldiepte met de overhangende opzetwastafel, waardoor het design ook geschikt is voor compacte badkamers. "Het basisontwerpidee van de fronten en de transparantie van het meubilair is precies zo geïmplementeerd als ik me had voorgesteld. Tijdloos modern en ongecompliceerd – zo zag mijn Vitrium-ontwerp eruit”, zegt Christian Werner.

Het badkamermeubel van PEFC*-gecertificeerd hout wordt aangevuld met spiegels in rechthoekige en ronde vormen die dezelfde designtaal volgen, evenals een spiegelkast, die ook als inbouwversie verkrijgbaar is - allemaal met geïntegreerde led-verlichting. "Vitrium staat voor de sensuele rituelen in de badkamer en definieert het verfijnde kader van de luxe, moderne badkamercultuur", beschrijft de ontwerper zijn idee. "De objecten in de serie zijn bedoeld om van de badkamer een favoriete ruimte te maken."

Comfort creëren: het meubilair
Het geometrische badkamermeubel oogt minimalistisch en elegant dankzij het fijne metalen frame in de kleuren wit en antraciet. Verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen. Met van achteren verlichte, doorschijnende fronten van Parsol-glas, waardoor het meubel licht en bijna zwevend lijkt als een decoratieve vitrine. Ze brengen warmte in het interieur. "Ze bieden een podium voor bijzondere alledaagse voorwerpen, cosmetica of accessoires die iets bijzonders worden", legt Christian Werner zijn idee van de gezellige badkamer uit. Daarnaast zijn er fronten van hout en een effen decor met in totaal acht verschillende kleuren die de hoge mate van individualisering van de collectie illustreren. Een in het metalen frame geïntegreerde horizontale greep rondt het minimalistische meubel met uittrekelement af. Een extra binnenlade biedt verdeelde opbergruimte voor kleine voorwerpen. Bijpassende halfhoge en hoge kasten, voorzien van draaideuren en glazen legplanken, maken het meubelprogramma compleet.

Favoriet materiaal: de wasbak
Met Vitrium presenteert Duravit voor het eerst wastafels die volgens het mineraalgietproces worden vervaardigd. De DuroCast UltraResist, in eigen huis ontwikkeld en geproduceerd in de Duravit-fabriek in Bischwiller, ziet er niet alleen buitengewoon elegant uit met zijn matte oppervlak en maakt een precieze vormentaal mogelijk. Dankzij een extra laklaag heeft het ook eigenschappen die bijzonder gunstig zijn in de badkamer: DuroCast UltraResist is gemakkelijk schoon te maken met zijn niet-poreuze oppervlak en is relatief ongevoelig voor krassen en vuil. "Vooral het aangename, fluweelachtige oppervlak zorgt voor een buitengewoon gevoel", beschrijft Christian Werner de waarneming bij het aanraken van materiaal.

Er zijn twee verschillende wasbakken om uit te kiezen: een ronde opzetwaskom en een rechthoekige, naadloos geïntegreerde c-bonded versie met een zeer fijne buitenrand. "De ronde opzetwaskommen op de lineaire meubelen vormen een rustige maar spannende symbiose", zegt Christian Werner. Spanning ontstaat vooral doordat de ronde waskom iets over de rand van het meubel uitsteekt. De rechthoekige Vitrium wasbak daarentegen, verkrijgbaar in vijf verschillende maten, past naadloos in het meubel. De kranenserie Tulum van Philippe Starck in chroom of zwart mat is een sympathieke aanvulling op de sanitaire objecten en rondt het uitgekiende designconcept af.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Badkamertrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist