Viega badkamers

Soft-Edge trend wint aan betekenis

De woonwereld is een belangrijke indicator voor de vormgeving van producten voor de badkamer. Kortstondige trends moeten daarbij echter zoveel mogelijk worden vermeden. De Soft-Edge vormtaal is een voorbeeld van een trend die zich uitstekend naar de badkamer laat vertalen.

Helder en royaal - die eigenschappen karakteriseren het hedendaagse badkamerontwerp. Heel bewust kiezen binnenhuisarchitecten hier de kleur wit. Het onderstreept de loft-achtige ruimtebeleving. Met slechts enkele elementen in de vorm van houten accessoires en planten wordt die ruimtelijkheid geaccentueerd. Dit laat zich goed combineren met sanitair producten in uitbundig glanzend chroom- of ingetogen matuitvoering.

Soft-Edge ontwerp als vormgeving
Het ontwerp ontleent haar charme en kracht ook aan de vloeiende vormen met zacht-geometrische contouren. Dit Soft-Edge design is in alle woonomgevingen een zeer actueel thema. Niet alleen in meubels, stoelen, banken en verlichting, maar ook in hifi-installaties en smartphones is deze trend duidelijk zichtbaar. Het sluit nauw aan op de al langer dominerende trend naar minimalisme en vormt tegelijkertijd de overgang naar lichtere, zachtere vormen die bepalend zijn voor de toekomst.

In de badkamer heeft producent Viega deze trend bijvoorbeeld stijlvol geïnterpreteerd in de wc-bedieningsplatenserie Visign for More 105. In nauwe samenwerking met het bekende ontwerpbureau Artefakt design werd een trend overstijgend ontwerp gemaakt dat vele jaren actueel blijft én uiterst functioneel is.

Visign for More 105
Kenmerkend voor de nieuwe wc-bedieningsplaat Visign for More 105 zijn de afgeronde hoeken, de hoogwaardige materialen en het opmerkelijke en fraaie designelement in de vorm van een ingefreesde gleuf. Deze verdeelt de

bedieningsplaat in een groot en klein vlak en geeft daarmee direct de functie aan: het grote rechtervlak voor een volledige spoeling, het kleinere linkervlak voor een waterbesparende deelspoeling. Hoogwaardige materialen zoals glas en aluminium benadrukken het nieuwe lijnenspel. Tegelijkertijd vormen ze de basis voor een langdurige kwaliteit en de beste hygiënische omstandigheden in het dagelijks gebruik.

Harmonisch totaalconcept
De nieuwe wc-bedieningsplaat Visign for More 105 is goed te combineren met producten met een licht lijnenspel. Zo is de grote inloopdouche uitgevoerd met een douchegoot met rooster van mat roestvast staal. Zowel het rooster als de goot maken deel uit van het Advantix douchegoot-programma van Viega. Net als de wc-bedieningsplaat zijn ook hier de ronde contouren consequent doorgezet.

Ook onder de wastafel vinden we de aansprekende ronde vormtaal terug. Zo kent het sifon een zacht-geometrische opbouw die gedomineerd wordt door een cilinder met afgeronde kanten. Het harmonische totaalconcept wordt afgerond door bijbehorende hoekstopkranen die aan de onderzijde in plaats van aan de voorzijde worden bediend.

Achtergrondinfo Visign for More 105
Visign for More 105 is verkrijgbaar in glasuitvoering in wit/verkeerswit of parsol/zwart en als aluminiumvariant in verchroomde of edelmat uitvoering met praktische anti-vingerafdruk-afwerking.

Om de bijzondere dieptewerking te behouden en om de typerende groene verkleuring bij de witte (glas)uitvoeringen te voorkomen, maakt Viega gebruik van een speciaal witglas dat slechts 6 mm dik is. De hoogwaardige afwerking van het bedieningsplaatontwerp wordt benadrukt door de gesatineerde uitvoering van gleuf en de glaszijkant.

De onderscheidende vormgeving en de bijzondere innovaties hebben gezorgd voor de toekenning van verscheidene internationaal gerenommeerde awards. De wc-bedieningsplaat is ook verkrijgbaar in de contactloze uitvoering Visign for More 105 sensitive.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Sanitair?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist