Viega badkamers

Comfortabel voor iedere leeftijd

In een goed ontworpen badkamer staat u centraal. Iedereen die gebruik maakt van de badkamer -jong én oud- moet het daar naar z’n zin hebben. Badkamerproducten moeten dan ook voor iedere generatie bruikbaar zijn. Stijlvol én functioneel. Maar waar moet je op letten en hoe kan zo´n comfortbadkamer er uit zien?

Vooropgesteld: wie een badkamer voor alle leeftijden gaat ontwerpen, moet beginnen met een goede planning. Heldere, fraaie interieurarchitectuur kan daarbij niet los worden gezien van voldoende bewegingsruimte. Met die basis-ingrediënten is iedere comfortbadkamer -nieuwbouw of renovatie- eenvoudig te realiseren. De techniek is hiervoor beschikbaar en de variëteit in het design van sanitairproducten nagenoeg onbegrensd.

Centrale vraag: bad of douche?
De eerste vraag die bij de inrichting van de badkamer aan de orde komt, is vaak ‘Wordt het een bad of douche?’ Voor comfortbadkamers kan deze vraag snel worden beantwoord: beide. De combinatie van bad en douche biedt ruimte voor iedere generatie en leefsituatie. Voor kinderen is het bad traditioneel niet alleen de plek om je te wassen, maar ook om te spelen. Volwassenen gebruiken het bad veel meer als plek voor ontspanning of als ‘oplaadpunt’. Voor andere gezinsleden geldt de douche juist als opkikker om ’s ochtends fris en wakker te worden. Naarmate de leeftijd vordert, neemt ook het belang van een inloopdouche toe. Zo’n douche is niet alleen optisch ruimtelijker, maar is ook een investering in de toekomst. Zeker wanneer vanaf het begin rekening worden gehouden met bijvoorbeeld een klapzitje aan de wand. Klapzitjes en handgrepen zijn tegenwoordig stijlvol te verwerken in ieder badkamerinterieur. Helemaal handig is het, wanneer een handgreep in de douche -dichtbij de bevestiging van de handdouche- alsook op de badrand wordt aangebracht. Jong en oud weten zich daarmee verzekerd van een veilige in- en uitstap. U heeft immers toch ook leuning bij de trap?

Ontwerpuitdaging: wc
Een volgende uitdaging bij het ontwerp is de plaatsing van de wc. Veel experts adviseren om -als de ruimte het toelaat- de wc in een aparte ruimte onder te brengen. De zithoogte waarop de wc wordt gemonteerd, heeft een duidelijk effect op het gebruikscomfort. Voor kinderen is het plezierig als de wc

wat lager hangt. Volwassenen en met name ouderen geven de voorkeur aan een wat hogere zit, omdat je dan makkelijker op kunt staan. Met dergelijke aspecten houden de producten van tegenwoordig al rekening. Viega bijvoorbeeld biedt een wc-element dat individueel in hoogte kan worden versteld. Met één druk op de knop is de wc maximaal 8 cm naar boven of beneden te bewegen.

Techniek: intelligente producten
In het algemeen en zeker bij comfortbadkamers, is het belangrijk om producten te kiezen die het leven in de badkamer vereenvoudigen en veraangenamen. Dat betekent: producten die zich technisch hebben bewezen en tegelijkertijd eenvoudig te bedienen zijn. Zo kan een elektronisch badarmatuur de juiste watertemperatuur bewaken en de toevoer van water automatisch laten stoppen bij de gewenste vulhoogte van het bad. Ook kan worden gedacht aan producten die voor het oog niet zichtbaar zijn, zoals het creëren van een planchet langs de gehele wand van de badkamer. Al het leidingwerk wordt daarmee aan het oog onttrokken en er wordt veel meer ruimte gecreëerd. Tegelijkertijd ontstaat er ruimte om verzorgingsproducten op te zetten en om armgrepen naast de wc te bevestigen.

Fraai resultaat
Een comfortbadkamer is vrij van obstakels en is uitgevoerd met ergonomische producten die zich aan alle leefomstandigheden aanpassen. Door een keuze te maken voor functionele, stijlvolle designproducten, wordt de badkamer een wellness-oase. Een doordacht ontwerp en intelligente producten maken dat mogelijk.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Sanitair?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist