Verschillende soorten badkamerventilatie

Waar moet je beginnen

Als het aankomt op het kiezen van je badkamer ventilator, dan kun je je afvragen waar je moet beginnen met allerlei verschillende types die op de markt zijn. Welke is het meest geschikt voor je badkamer?

Er zijn een paar verschillende types van de afzuigkap waar je bewust van moet zijn. Om te beginnen is er de axiale afzuigkap, waarbij de verbinding direct door een buitenmuur gaat en deze wordt toegepast wanneer de lucht geen lange afstanden hoeft af te leggen.

Centrifugale afzuigkap

De centrifugale kap is ontworpen voor de badkamer die niet dicht bij een buitenmuur ligt, dus op meer dan 1,5 m afstand. Bij deze kap kan de lucht lange afstanden verplaatsen langs leidingen, wat betekent dat ze krachtiger zuigen, daarom zijn ze vaak luidruchtig. Ze worden vaak geplaatst in plafonds.

Er bestaan ook in line fans. Deze zijn meestal geplaatst in het plafond en kunnen worden gebruikt voor extra lange afstanden van 40 meter of meer.

Er is een speciale slang in de afzuigkap. Deze vervoert de oude lucht van binnenuit ​​naar de externe ventilatieopening. Als je badkamer op een lange afstand van een externe muur ligt, of wanneer deze in het plafond past, dan heb je een langere slang nodig. Dit betekent ook dat je een krachtigere ventilator nodig hebt, meestal een centrifugale ventilator.

Het meest voorkomende type ventilator dat in huizen wordt gebruikt is de axiale ventilator.

Berekenen

Om te weten welke maat badkamer uitlaatventilator je u nodig hebt, raadpleeg je de CM3 (kubieke meter) meting van je ventilator. Als je badkamer 30 vierkante meter of minder is, dan heb je een extractiegraad nodig van ten minste 1 cm gesneden per vierkante meter van de kamer nodig.

Als bijvoorbeeld je badkamer 54 vierkante meter is, dan heb je een 54m3 ventilator nodig.

Het is over het algemeen een goed idee om een ​​ventilator te kopen met een beetje meer vermogen dan vereist is. Veel fans bieden een keuze uit twee snelheden en extracties, wat betekent dat je deze kunt aanpassen, afhankelijk van hoeveel stoom die wordt geproduceerd.

No-noise extractor fans

Een van de meest voorkomende klachten gemaakt over extractor fans is dat ze te luidruchtig zijn. Er zijn speciaal ontworpen fans die het geluid verminderen, dankzij stil lopende kogellager motoren. Het geluid dat ze maken wordt gemeten op de decibelschaal en kan zo laag zijn als 30dB, dat gelijk staat aan fluisteren.

Ideaal voor badkamers waar je geen ratelende ventilator wil die je 's nachts wakker houdt.

Afzuigfans met timers en sensoren

Zeer bruikbare ventilatie is die met een vochtigheidssensor. Deze detecteert automatisch vocht in de lucht en schakelt uit zichzelf aan, wat betekent dat je niks hoeft te doen. Het is een vorm van mechanische ventilatie.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Badkamertrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist