Ventilatie in huis

Zeker in de badkamer

Ventilatie is van groot belang voor onze gezondheid. Schone en frisse lucht, voorkomt namelijk een hele hoop vervelende kwaaltjes. Zo kan een hoge luchtvochtigheid een benauwd gevoel geven en is fijnstof schadelijk voor de longen.

Oudere woningen waren niet zo goed geïsoleerd als die van tegenwoordig. Doordat er veel kieren te vinden waren en de ramen vaak slechts enkel glas bevatten, kwam er als vanzelf voldoende frisse lucht naar binnen. De huizen van nu zijn vaak zo goed – spreek uit: ‘helemaal dicht’- gebouwd, dat er totaal geen luchtcirculatie is. Dit zorgt er voor dat de lucht in de leefomgeving steeds ongezonder wordt. Een raam open zetten, is natuurlijk een oplossing. Er kan echter veel meer. De hedendaagse techniek maakt het mogelijk om weer terug te gaan naar de situatie van vroeger. Door enkele roosters boven ramen of in deuren te plaatsen, komt de luchtcirculatie als vanzelf op gang. Dit principe kan nog gemakkelijker gemaakt worden door mechanische ventilatie toe te passen.

Een goede ventilatie voorkomt ook dat er muffe luchtjes in huis hangen. Ook schimmelvorming door vocht is een veel voorkomend probleem. Als er een ruimte is, waar ventilatie van groot belang is, is het wel de badkamer. Een badkamerventilator is over het algemeen snel geïnstalleerd, doordat deze tegen de muur of het plafond gemonteerd wordt. Hij voorkomt een ongezond klimaat in de badkamer. Er zijn nogal wat functies verkrijgbaar, zoals een naloopfunctie, vochtsensor, trekkoord of bewegingssensor. Voor welke optie je ook kiest: zorg altijd voor een goed geventileerde badkamer.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Badkameraccessoires?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist