UpfallShower:

Het nieuwe douchen

In deze tijd, waarbij duurzaamheid centraal staat, kon een duurzame douche niet uitblijven. René Betgem van UpfallShower werd in zijn showroom Badwereld in Almere geconfronteerd met de vraag naar steeds grotere hoofddouches. Het verbruik van zoveel (drink)water zetten hem aan het denken. In 2003 startte hij daarom met de ontwikkeling van een duurzame douche.

In 2014 was de UpfallShower uiteindelijk gereed voor de markt. Het water werd niet gerecycled, maar geüpcycled. Bij het half open systeem wordt het water continu gereinigd door een Philips UV lamp, gefilterd, ververst en verwarmd. Het systeem heeft een klein zichtbaar en bereikbaar reservoir, dat zich automatisch vult met 5 liter water. Hier wordt elke minuut slechts 1,5 liter warm water aan toegevoegd, waardoor het water in het reservoir op temperatuur gehouden wordt en ververst . In plaats van een kleine 10 liter per minuut waar menigeen mee doucht, kan hier bijna 40 liter uit een hele grote Wellnessdouche komen. Een besparing van 90% op water, energie, afvalwater en co2 is realiseerbaar en toch tegelijkertijd riant te kunnen douchen.

Nu 3 jaar verder zijn er inmiddels meerdere uitvoeringen mogelijk: naast wit is de UpfallShower in vele andere kleuren verkrijgbaar, inbouw of opbouw, 20-30 of 40 cm grote hoofddouche of zelfs als stoomcabine.

Om 1 liter water tot douchewater te verwarmen is maar liefst 5 liter gas nodig ! Een gemiddelde douche verbruikt al snel 100 liter water en 500 liter gas. De UpfallShower verbruikt afhankelijk van de uitvoering 1,2-1,5 liter per minuut. Een aanzienlijke besparing op de energierekening, naast de enorme besparing op het waterverbruik. Omdat er minder warm water vraag is, kan bij aanschaf vaneen cv-ketel worden volstaan met een kleinere cv-ketel /minder zonnepanelen of een kleinere (zonne-)boiler. De EPC vermindering is aanzienlijk bij gebruik van een UpfallShower. Daarnaast is subsidie op de aanschaf mogelijk.

 Na het beëindigen van de Upcycle sessie, wordt het systeem automatisch gespoeld en loopt het leeg. De pomp is fluisterstil en staat niet in het reservoir. Dit Nederlandse product is voorzien van het KIWA keurmerk en hij  is in enkele showrooms in Nederland te bewonderen.

Informeer snel of de 5-sterrenspecialist bij u in de buurt hem heeft staan.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Badkamertrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist