Tips voor een badkamer op zolder

zolder inspiratie

(bron foto: Fakro dakramen)

Wil je meer doen met jouw zolder? Tover jouw zolder dan om tot badkamer. Je kunt deze ruimte goed gebruiken voor een (extra) badkamer in huis, of voor een mooie en suite badkamer. Het realiseren van een badkamer op zolder komt wel met enkele voorwaarden. Lees snel verder hoe je een badkamer op zolder realiseert.

Zorg voor een sterke vloer
Het is erg belangrijk om professioneel advies te krijgen over de draagkracht van de vloer. Een badkuip vol met water is behoorlijk zwaar en hier moet de vloer natuurlijk tegen kunnen. Indien dit niet het geval is, kan deze vloer vernieuwd of verstevigd worden. Het is dus erg belangrijk om eerst na te kijken of de vloer geschikt is voor een badkamer, om te voorkomen dat er schade ontstaat. Zo is het voor iedereen mogelijk om een badkamer op zolder hebben.

Plaats een dakkapel voor extra ruimte
Wil je meer praktische ruimte op zolder en extra licht? Laat dan een dakkapel plaatsen. Zo geniet je direct van meer ruimte in huis en betere lichtinval. Zo heb je meer ruimte beschikbaar voor de badkamer op zolder. Een dakkapel laten plaatsen kost gemiddeld tussen de 3.000 en 8.000 euro. Gelukkig is dit geen weggegooid geld, want de waarde van je woning stijgt ook aanzienlijk door het ontstaan van extra woonoppervlak.

Kies goede tegels uit
In een badkamer zijn tegels een vaste waarde. Dit heeft te maken dat tegels erg goed tegen vochtige omstandigheden kunnen. Vocht kan niet in tegels gaan zitten en deze zijn hierom ook makkelijk in het onderhoud. Zoek een tegelzettersbedrijf die de tegels in jouw droombadkamer netjes kan neerleggen zodat je hier nog jarenlang plezier aan beleeft. Ga je voor een moderne sfeer of kies je toch voor authentiek? De tegels zijn een belangrijke factor voor de sfeer in de badkamer, dus denk hier goed over na.

Een nieuw dak
Een badkamer is een van de vochtigste ruimtes in het huis. Het is daarom belangrijk dat je een goed dak hebt voor deze badkamer op zolder zodat je geen lekkages krijgt. In sommige gevallen is het aan te raden om een nieuw, vochtwerend dak te laten plaatsen met de juiste ventilatie en optimale isolatie. Wat kost een nieuw dak precies? Dat is altijd afhankelijk van met materiaalgebruik en de grootte van het dak. Vind een dakdekker bij jou in de buurt voor een persoonlijke offerte.

Een badkamer op zolder? Het is de beste manier om gebruik te maken van deze vaak loze ruimte. Zorg dat jouw zolderkamer geen rommelhok wordt, maar maak gebruik van deze extra ruimte in huis. Een badkamer realiseren op zolder is eenvoudiger dan je denkt. Vraag offertes aan bij aannemers om deze klus te realiseren.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist