Tips voor de perfecte kleine badkamer

van Sani4all

Heb je een kleine badkamer en zoek je naar de juiste ontwerp en slimme oplossingen? Een kleine badkamer inrichten is niet eenvoudig maar er is meer mogelijk dan je denk. En daar helpen we je graag mee! In deze blog hebben we tips voor de perfecte kleine badkamer.

Kies voor eenheid en lichte kleuren
Hoe leuk het ook is om veel creatieve elementen in je badkamer te verwerken: veel verschillen in het design van je badkamer zorgen voor een gevoel van krapte. Kies in plaats daarvoor voor één basiskleur en -stijl. Dit geeft je badkamer niet alleen een kalme look, ook zal dit ervoor zorgen dat je kleine badkamer groter zal ogen. Waar donkere kleuren een ruimte kleiner doen ogen, zorgen lichte kleuren ervoor dat je badkamer groter zal lijken. De wanden komen minder hard op je af wanneer je voor lichte kleuren kiest. Zeker wanneer het niet mogelijk is om veel daglicht binnen te halen, is het belangrijk om goed na te denken over de kleurkeuze van je badkamer. Grote oppervlakken zoals groot formaat tegels te zorgen ook voor een ruimtelijke effect. Een andere tip is om de voegen in dezelfde kleur als de tegel te kiezen. Hierdoor ontstaat er meer eenheid en grote vlakken wat rust geeft. Op onze website vind je veel badkamer inspiratie die je ook perfect in een kleine badkamer kan toepassen.

Douche of bad?
Kan je echt niet zonder een bad? Dan is voor kleine badkamer een inbouwbad een optie. Er zijn ook baden met een schuine kant waardoor er meer loopruimte ontstaat maar je nog steeds lekker uitgestrekt kan ontspannen. Heb je alleen ruimte voor een douche? Kies in plaats van een douchegordijn of een scheidingsmuur, voor een glazen douchewand. Zo deel je de ruimte niet op in twee verschillende delen maar blijft je badkamer één geheel. Daarnaast staat het ook nog eens erg stijlvol!

Het effect en voordeel van spiegels
De reden waarom grotere spiegels jouw badkamer groter zullen doen lijken, heeft een logische verklaring: een spiegel zorgt ervoor dat er meer ruimte in beeld is, waardoor je badkamer direct groter lijkt. Een andere optie is om een spiegelkast boven het badmeubel te plaatsen. Het is een elegante oplossing om bergruimte voor kleine toiletspullen te creëren! Zo heb je de dagelijkse spullen altijd bij de hand maar blijven ze netjes uit het zicht wat rust geeft in de badkamer.

Kies voor zwevende meubels
Overweeg in een kleinere ruimte altijd kleinere of zwevende meubels. . Omdat je hierdoor de ruimte onder het meubel ook nog ziet, lijkt dit meubel minder ruimte in beslag te nemen waardoor de ruimte er optisch groter uitziet.

Persoonlijk advies
Ben je op zoek naar een nieuwe indeling voor jouw kleine badkamer, of naar een compleet nieuwe badkamerinrichting? Wij helpen je graag verder! We geven je persoonlijke tips over hoe je jouw kleine badkamer groter kunt laten lijken. Ook voor andere vragen kun je bij ons terecht. Kom bij Sani4all langs of maak een afspraak!

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Badkamertrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist