Tips voor badkamerinrichting

4 tips om de badkamer groter te laten lijken

Van alle kamers in huis is de badkamer een van de moeilijkste om in te richten - vooral als die klein is. Het is echter mogelijk om uw omgeving te veranderen door slechts een paar basistechnieken toe te passen, waardoor uw badkamer veel groter lijkt dan hij in werkelijkheid is. Bekijk daarom deze 6 badkamerinrichting tips om de illusie van een ruimere omgeving te creëren! 

1. Investeren in drijvend meubilair 

Kies bij de inrichting van uw badkamer altijd voor zwevende meubelen, d.w.z. meubelen die niet op de vloer hoeven te rusten. Is dit echter niet mogelijk, kies dan voor meubelen waarvan de steunen dunner zijn. Dit zal helpen de illusie van een ruimere omgeving te scheppen, dankzij de vloer, die meer blootgesteld zal zijn en zonder zo veel visuele vervuiling. 

2. Kies een transparante douchewand 

Een heel gemakkelijk toe te passen decoratietip is het gebruik van een transparante douchedeur om de indruk van een grotere ruimte te wekken. Een glazen douchedeur helpt het licht in de ruimte te weerkaatsen en geeft de illusie van een grotere opening. Op die manier kunt u uw badkamer volledig zien, zonder barrières, waardoor hij ruimer lijkt. 

3. Versier met reflecterende voorwerpen 

Als het op de keuze van een spiegel aankomt, is de beste optie voor uw kleine badkamer een breed model met een reflecterende lijst, bij voorkeur. Donkere lijsten helpen de aandacht te vestigen op de spiegel alleen - iets wat u wilt vermijden, tenslotte is het de bedoeling om een ruimere, meer natuurlijke sfeer te creëren. Kies daarom ook voor modellen met reflecterende monturen. 

4. Vloer- en muur kleuren op elkaar afstemmen 

Een van de beste tips om het gevoel van een grotere ruimte te creëren is zeker om de kleuren van de vloer af te stemmen op die van de muren. Dit, in combinatie met de eerdergenoemde zwevende meubels, zal helpen om een beter zicht op de vloer te krijgen, waardoor de indruk van een grotere badkamer wordt gewekt. Vergeet echter niet om bij de keuze van uw vloer te spelen met texturen en patronen. 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Badkamertrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist