Tips om een kleine badkamer

praktisch in te richten

Wist je dat de gemiddelde badkamer in Nederland slechts 2,5 bij 2,5 meter groot is? Grote kans dat je ook een kleine badkamer hebt. Door je badkamer praktisch in te richten kan je optimaal gebruik maken van elke centimeter. Hier lees jij hoe je dit doet.

Douche of bad
Hoewel het nemen van een bad heerlijk is, kan je toch beter kiezen voor een douche. Een bad neemt namelijk veel meer ruimte in. Hierdoor houd je weinig ruimte over voor andere dingen. Een douchecabine neemt ook veel ruimte in. Een betere keuze is een inloopdouche. Dit zorgt ook voor een luxere uitstraling van je badkamer. Je hebt verschillende keuzes qua inloopdouches. Zo kan je kiezen voor een hoekopstelling met een deur. Dit laat de badkamer wel weer kleiner lijken. Geschiktere opties zijn de inloopdouches met hoekopstelling beweegbaar zijpaneel, hoekopstelling vast zijpaneel of de hoekopstelling open.

Kies voor praktische badkamermeubels
Als je weinig ruimte in de breedte hebt moet je kiezen voor het gebruiken van de hoogte van je badkamer. De meeste huizen in Nederland hebben een relatief hoog plafond, omdat de meeste Nederlanders lang zijn. Hierdoor is de kans groot dat je ook een hoog plafond hebt. Kies daarom voor hoge en smalle badkamerkasten. Je kunt ook badkameraccessoires ophangen in de badkamer. Zo kan je een wandrekje ophangen waar je jouw natte handdoeken op kunt hangen. Ook zijn er wandrekjes waar je schone handdoeken in kunt bewaren. Tevens kan je kiezen voor een rek dat precies rondom het toilet past. Hier kun je toiletpapier en toiletverfrissers bewaren. Onder de gootsteen kan je een gootsteenkastje zetten, waar je producten in kunt bewaren.

Beperk de hoeveelheid producten
Beperk de hoeveelheid producten die je hebt. Zo voorkom je dat je badkamer een rotzooi wordt. Bewaar schoonmaakspullen niet in de badkamer, maar in de keukenkast of een opbergkast. Ga ook al je huidige producten na en bekijk of je dit echt gebruikt. Geef het anders weg via bijvoorbeeld via Facebook of Marktplaats. Gooi het liever niet weg, want iemand anders kan er nog iets aan hebben. Dit is veel duurzamer. Laat je niet altijd leiden door de aanbiedingen in de drogisterijen. Houd goed in de gaten wat je nog op voorraad hebt en koop alleen producten die je echt nodig hebt. Zo houd je overzicht en wordt je badkamer niet te vol.

Heb je toch te veel spullen? Ga dit dan niet opstapelen in je badkamer, maar reserveer een ruimte in je slaapkamer om de producten te bewaren. Bijvoorbeeld in een doos in je kledingkast.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Badkamertrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist