Tip voor Valentijnsdag

Nederlanders douchen graag samen

Met Valentijnsdag in het vooruitzicht, heeft badkamerspecialist Hansgrohe onderzoek laten doen naar de gewoontes van de Nederlanders in hun badkamer. Wat blijkt: maar liefst 50% van de Nederlanders verdubbelt graag zijn of haar doucheplezier door de douche samen te delen met hun partner. Ruim 64% van de liefdeskoppels gebruikt de douche voor een romantisch samenzijn, waar 20% van de singles doucht met een nieuwe partner en de ander het hof maakt tijdens het wassen. Koppels die niet samenwonen genieten meer van dit plezier (71%) dan koppels die samenwonen (61%). De enquête toont ook aan dat meer dan twee derde van de 25-35 jarigen vaker doucht met iemand anders (67%), terwijl slechts 32% van de 45-55 jarigen hier ook zin in heeft.

Verlangen naar groter
De respondenten geven ook aan dat - als het gaat om het uitkiezen van de juiste douche - de grootte er wel degelijk toe doet. Meer dan de helft van de Nederlanders (55%) verlangt naar iets groters; echter gaat het tweederde van de mensen dan om meer ruimte in de douche voor hun flesjes douchegel en shampoo en niet om ruimte voor gezelschap.

Man versus vrouw: verschillende douchegewoontes
Tevens tonen de enquêteresultaten hoe douchegewoontes verschillen tussen de sexes en afhangen van de relatiestatus. Koppels die samen leven gebruiken de badkamer graag als ruimte voor ontspanning: een plek waar zij in hun eentje kunnen relaxen (33%). Een reden die weinig wordt gegeven door koppels die niet samenwonen (31%). Mannen zoeken vaker een moment voor zichzelf in de douche: 29% van hen zegt dat zij daar hun toevlucht tot rust en stilte zoeken. Van de vrouwen bevestigt slechts 24% dit. 32% van de vrouwen vindt het niet vervelend om de badkamer te delen, bij mannen is dit percentage 27%. Ook opvallend: qua douchevoorkeuren geeft een significante groep mannen aan dat zij een koude douche prefereren, ten opzichte van slechts 1% van de vrouwen. De meeste Nederlanders (59%) geven aan dat douchen hen helpt om te ontspannen.

Gedeelde badkamers
Het stereotypebeeld van de preutse Nederlander verdwijnt ook als er gekeken wordt naar het delen van zowel de badkamer als de douche. 35% van de Nederlanders zegt dat ze tijdens het douchen niet alleen in de badkamer zijn, slechts 5% wijt dit aan het typische (ochtend)spitsuur in de badkamer. Dit geldt laatste geldt zelfs voor 50% van de koppels die samenwonen.

Valentijnscadeautip van Hansgrohe: Raindance Select douches
Hansgrohe biedt met haar Raindance Select handdouches en Rainmaker Select hoofddouches een ruime keuze aan douches, in verschillende formaten en met meerdere straalsoorten. Zo is er altijd een comfortabele douche en aangename straalsoort die bij iedere gebruiker van de badkamer past, of er nu alleen of samen van genoten wordt!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Hansgrohe?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist