Ruimtebesparende douchecabines voor kleine badkamers:

tips en ontwerpen

In een kleine badkamer is het van belang dat je de beschikbare ruimte optimaal benut. Een goede oplossing om dit te realiseren, is de ruimtebesparende douchecabine. Is dit iets voor jou? In dit artikel delen we alles wat je moet weten over ruimtebesparende douchecabines, zodat je zeker weet dat je straks de juiste keuze kunt maken!

 

Optimaal gebruik van beperkte ruimte
De gemiddelde badkamer in Nederland is klein. Het is dan ook vaak passen en meten wanneer we aan de slag gaan met het ontwerpen van een badkamer. Ruimtebesparende douchecabines zijn daarom altijd een goede oplossing. Met een compacte hoekcabine benut je de ruimte optimaal, terwijl er voldoende ruimte overblijft om te lopen en voor andere voorzieningen in de badkamer. Wie kiest voor een ruimtebesparende douchecabine, doet er goed aan om daarnaast te kiezen voor glazen douchewanden. Een douchewand van glas reflecteert licht, waardoor de ruimte optisch een stuk groter lijkt.

Populaire modellen en ontwerpen: de beste keuze voor de kleine badkamer
Er zijn verschillende mogelijkheden wanneer het gaat om een ruimtebesparende douchecabine. Zo kun je kiezen voor een compacte douchecabine, die simpelweg net wat kleiner is, maar wel hetzelfde comfort biedt als een standaard afmeting. Het is aan te raden om te kiezen voor een douchecabine met schuifdeuren, in plaats van een klapdeur. Dit voorkomt dat de douchedeur tegen andere meubels aanstoot en vervelende schade aanricht.

Opbergruimte in de douchecabine
Slimme oplossingen kunnen in een kleine badkamer niet ontbreken, omdat je simpelweg niet voldoende ruimte hebt voor meerdere kolomkasten of een ruim wastafelmeubel. Zorg daarom voor opbergruimte in de douchecabine, waarin je al je doucheproducten kwijt kunt. Denk hierbij aan een nis, een plank of een wandgemonteerd rek in de cabine.

Praktische tips bij het kiezen van een ruimtebesparende douchecabine
Wanneer je een ruimtebesparende douchecabine gaat uitzoeken, zijn er enkele factoren om bij stil te staan. Om je op weg te helpen hebben we de belangrijkste tips voor je op een rijtje gezet:

Tip 1: bepaal de afmetingen en vorm van de cabine
Begin met het meten van de beschikbare ruimte en bekijk goed welke vorm het beste in de badkamer past. Zo weet je zeker dat je geen onnodige ruimte weggooit en dat de cabine ook daadwerkelijk geschikt is voor jouw badkamer.

Tip 2: kies voor duurzaam materiaal
Kies voor materiaal dat je goed kunt onderhouden en daardoor lang meegaat. Denk hierbij aan materiaal zoals roestvrij staal of gehard glas.

Tip 3: overweeg de onderhoudsvereisten
Niemand wordt blij van kalkaanslag. Kies daarom voor een cabine met antikalkcoating, zodat kalkaanslag geen kans meer krijgt. Zorg er daarnaast voor dat de cabine goed toegankelijk is, zodat je overal goed bij kunt.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Badkamertrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist