My Satino Black

Duurzaam Dutch Design

My Satino Black is Duurzaam Dutch Design: een uniek Nederlands product, speciaal voor jou en je toilet! Het milieuvriendelijkste gevouwen wc-papier ter wereld in een matzwarte, stijlvolle dispenser. Geen traditionele wc-rollen meer, maar een vernieuwend en duurzaam toiletconcept met een hoge capaciteit.Mens en milieu
My Satino Black zorgt voor een duurzame en relaxte toiletbeleving bij jou thuis! Je gebruikt ’s werelds milieuvriendelijkste toiletpapier en dispensers en levert zo heel gemakkelijk een positieve bijdrage aan een duurzame toekomst. Daarnaast gebruik je wc-papier om trots op te zijn. Keur- en kenmerken: het is Cradle to Cradle, Recycled, CO2-neutraal en draagt het EU-Ecolabel

Productie
My Satino Black wc-papier wordt gemaakt van 100% gerecycled papier: duurzaam, mooi wit en zacht. In één refill-pakje zit net zo veel papier als in twee normale toiletrollen uit de supermarkt. Een doos met 18 refills staat daarbij gelijk aan 36 normale rollen wc-papier. Je kunt het wc-papier herkennen aan het Satino Black-logo op het papier.

Lees hieronder de 5 stappen van het productieproces.

Stap 1: Het inzamelen van oud papier
De grondstof, 100% oud papier, wordt door lokale organisaties die oud papier verwerken geleverd bij de fabriek in Swalmen. De balen oud papier worden in een mixer met veel water gestopt en verweekt tot een papierbrij.

Stap 2: Verwijderen van verontreinigingen
Alle verontreinigingen, zoals plastic, nietjes en inkt, worden via verschillende stappen uit het gerecyclede papier gehaald. Bijvoorbeeld door het gebruik van zeven en het toevoegen van verschillende hulpstoffen. Deze hulpstoffen zijn getoetst en goed bevonden als Cradle to Cradle-hulpstoffen en zijn dus veilig voor mens en milieu. Dat klinkt logisch, maar toch is het uniek!

Stap 3: Het maken van nieuw papier
Op de papiermachine wordt van 99,8% water en 0,2% papiervezel nieuw papier gemaakt. De verdunde papiervezel wordt op vilt gespoten en met een snelheid van zo’n 100 kilometer per uur door de machine getransporteerd.

Stap 4: Drogen en oprollen van het papier
Nadat het grootste gedeelte van het water uit de papiervezel geperst is, wordt er verder gedroogd met hete lucht. Dit gebeurt met groene energie en ook dit is verre van standaard in de papierbranche. Nu heeft het papier de gewenste dikte en sterkte en kan het worden opgerold op grote moederrollen.

Stap 5: Snijden en verpakken van het papier
Vervolgens worden er, op basis van milieuvriendelijke inkt, logo’s op het papier geprint en wordt het gesneden, gevouwen en in bundels verpakt. Wat ook uniek is: de wikkel van de refill is gemaakt van dik wc-papier en kun je gewoon doorspoelen. Geen afval dus!


Een bestelling plaatsen
Via de website plaats je snel en makkelijk een bestelling. Geef aan hoeveel BriQs en/of refills je wilt hebben. Vul je persoonlijke gegevens in zoals naam, adres en e-mailadres en je kunt meteen een account aanmaken. Je kunt je betaling voldoen met iDEAL, creditcard of PayPal. Per mail ontvang je een orderbevestiging en later ook een verzendbevestiging.Bezorgen
My Satino Black levert alleen binnen Nederland werkt daarvoor samen met DHL. Bezorging is gratis: bij je thuis, een ander gewenst adres of bij één van de ruim 1.000 DHL-parcelshops. Voor iedere bestelling geldt: op werkdagen voor 13:00 uur besteld, de volgende werkdag in huis. Maar je kunt ook zelf je gewenst aflevermoment kiezen: ook ‘s avonds én op zaterdag. Je kunt je bestelling volgen met een Track & Trace barcode van DHL.

Extra service: reminder
Bij je eerste bestelling geef je het aantal gebruikers van de BriQ aan. Er wordt dan een inschatting van je verbruik gemaakt en je ontvangt een reminder als je bijna door je voorraad heen bent. Gewoon een extra service van onze kant, zodat je nooit zonder zit. Binnen een paar klikken plaats je een nieuwe order. Ben je er onverwacht sneller doorheen, dan kun je online direct bestellen. Omdat je een eigen account kunt aanmaken, gaat bestellen snel en eenvoudig.

Gratis samplebox
Wil je kennis maken met het My Satino Black wc-papier? Vraag dan hier je gratis samplebox aan.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Sanitair?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist