Kitchzen en Zenitair

duurzaam en een tikje spiritueel

In september vindt, tijdens de Woonbeurs in de RAI Amsterdam, de introductie plaats van de nieuwe keuken- en badkamermerken Kitchzen en Zenitair. Opvallende merken, want niet alleen onderscheidend door de duidelijke focus op duurzaamheid (vooralsnog uniek in de keuken- en sanitairbranche) maar ook doordat beide zijn vormgegeven in een absoluut eigen ‘zen'-sfeer die alleen al een bezoek aan deze oases waard maakt. Met deze ‘groene' keuken - geheel vervaardigd van bamboe en voorzien van een gerecycled werkblad en de meest energiezuinige apparatuur - en badkamer komt keuken-/sanitairorganisatie en initiator van de twee merken DER KREIS Nederland bv, de huidige consument tegemoet die milieuvriendelijkheid steeds hoger op het prioriteitenlijstje heeft staan. Tegelijk wordt ook op designgebied een statement gemaakt. ‘Groen' is ook mooi! Overigens opent vlak voor aanvang van de beurs, op 24 september, de eerste Kitchzenshop haar deuren in Alno Zwolle Keukens.

Bamboe
Bamboe vormt de basis van de toegepaste meubelen in zowel Kitchzen als Zenitair. Dit wonderbaarlijke, snelgroeiende onverwoestbare gras levert in vijf jaar tijd een paar honderd houten palen af, met bijna eenzelfde hardheid als tropische houtsoorten. Na winning van dit hout komen uit de wortels eronder gewoon weer nieuwe bamboescheuten op. Een bamboebos gaat nooit verloren, in tegenstelling helaas tot het tropisch regenwoud. Niet voor niets wordt bamboe wel ‘het groene goud' genoemd. Een prima en bovendien erg mooi basismateriaal voor de Kitchzenkeuken dus, welke vanzelfsprekend is voorzien van de modernste technieken als servo-drive en van luxe, fraai afgewerkte lade-interieurs.

Gerecycled werkblad
Een bijzondere keuken vraagt natuurlijk ook om een bijzonder werkblad. Dit is bij Kitchzen dan ook vervaardigd van het recent op de markt gebrachte, uiterst milieuvriendelijke oppervlaktemateriaal ECO van Cosentino, de producent van oppervlakken in natuursteen en kwarts. ECO is voor 75 procent samengesteld uit ingezameld gerecycled glas (afkomstig van porselein, glas en spiegelglas) en gekristalliseerd as. De overige 25 procent bestaat uit resten natuursteen van steengroeven. Tevens vernieuwend is het gebruik van een harssoort van natuurlijke oorsprong die voor 22 procent uit maïsolie bestaat. ECO kreeg al de certificaten Greenguard en "Cradle to Cradle" toegekend, wat betekent dat het een product is dat voor 100 procent recyclebaar is.

Eco-apparatuur
Energiezuinige apparatuur is gelukkig momenteel bij veel merken te vinden. Voor de apparatuur in de Kitchzenkeuken is gekozen voor Bauknecht omdat dit merk, naast de kwaliteit die het biedt, met haar Eco Easy Home lijn en bijbehorende informatieve website, een duidelijke focus laat zien die past bij de Kitchzenfilosofie. De Eco Easy Home lijn heeft een breed aanbod zuinige apparaten.

Zenitair
De badkamer van Zenitair biedt de gebruiker de mogelijkheid het optimale ‘wellness-gevoel' te beleven. Ook hier weer door het milieuvriendelijke materiaalgebruik en de fraaie vormgeving, maar ook door de gebruiksvriendelijkheid. Zenitair werkt met complete modules waarin tevens de aansluitingen zijn verwerkt. Dat betekent dat er minder geboord hoeft te worden. Zo is de spoelunit van het toilet weggewerkt in het wastafelmeubel en is de bediening van de douche ondergebracht in de kolomkast.

Lifestyle
Kitchzen en Zenitair worden omgeven door een breed assortiment opvallende, kwalitatief hoogstaande accessoires - waaronder servies en schalen - en private labelproducten. Vanzelfsprekend allemaal duurzaam en volgens het fair trade-principe geproduceerd. Zo is er onder eigen label wijn en water te vinden, maar ook biedt Kitchzen bijvoorbeeld bijzondere koffie en thee, terwijl bij Zenitair onder andere de bamboe handdoeken en een speciale geurlijn zijn te vinden. En nog leuker; alle informatie en achtergrond hiervan, en ook van de nieuwe merken zelf, is terug te vinden in het eigen Magazen en op de website.
Zo vormen Kitchzen en Zenitair een complete beleving en is de uiterst sfeervolle Kitchzen of Zenitairshop een oase van rust en bezinning op zich, waarin de huidige bewust levende consument zich prima op zijn gemak zal voelen

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Kitchzen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist