jaga

Nieuwe dimensies


Je kunt het bijna zo gek niet bedenken, of er is wel een radiator van te maken. Wat te denken van een radiator van gerecyclede PET-flessen, of speciale kinderverwarming? Jaga verrast de bezoekers van de consumentenbeurs Baden in Holland in februari 2008 dan ook met zeer bijzondere radiatoren. De specialist in klimaatbeheersing sluit met deze nieuwe ontwerpen aan bij actuele trends, waaronder zuinig grondstofgebruik en een kleurrijke omgeving voor kinderen. Warmte in een verrassend jasje.

 

Radiatoren hebben bij veel mensen nog altijd een saai imago. De designradiatoren van Jaga doorbreken dat idee al geruime tijd, en de klimaatbeheersingspecialist voegt daar tijdens de beurs Baden in Holland een paar nieuwe dimensies aan toe. De ontwerpen vinden hun oorsprong in de Jaga Product Days, een bedrijfsevenement dat medio 2007 werd gehouden en waar alle medewerkers hun ideeën konden ventileren. Daaruit zijn radiatorideeën naar voren gekomen die nu ook daadwerkelijk in productie worden genomen: de van PET-flessen gerecyclede Your Waste en de kinderradiator Child’s Play.

 

 

Plastic radiator

De basis van de Your Waste – die zijn naam niet voor niets heeft gekregen – bestaat uit een energiezuinige Low H2O-warmtewisselaar. Daaromheen zit een omkasting van milieuvriendelijk gerecyclede PET-flessen. Het model is nu nog behoorlijk strak, maar Jaga is al druk doende om meer mogelijkheden te onderzoeken. Zo wordt gewerkt aan een radiator in de vorm van een bankje, zodat je wel érg comfortabel op de verwarming kunt zitten. Het materiaal is relatief makkelijk te verwerken, zeer sterk en heeft een laag gewicht, waardoor allerlei vormen denkbaar zijn.

Child’s Play is bedoeld voor in de kinder- of speelkamer. De basis is wederom een Low H2O-warmtewisselaar. De omkasting is dit keer van MDF in fleurige kleuren, speels opgebouwd uit verschillende delen. Er zijn diverse kleurcombinaties mogelijk. Ook hier wordt nog gewerkt aan het uitbouwen van het concept, waardoor de radiator steeds beter naar (kleur)wens kan worden samengesteld.

 

 

Radiator om de hoek

Behalve de voornoemde radiatoren toont Jaga tijdens de beurs ook een deel van de nieuwe Iguana Plus-collectie, waaronder de Angula: de radiator die ‘om de hoek gaat’. Ook deze designradiator is uiteraard allesbehalve conventioneel te noemen. De Angula maakt aan zijn binnenzijde een hoek van negentig graden. Niet precies in het midden, maar op ongeveer een derde van de totale breedte. Het biedt de mogelijkheid om de oppervlakte van de wand ook nog voor andere doeleinden te benutten, terwijl dat deel van de kamer toch van aangename stralingswarmte wordt voorzien.

 

Ten slotte is er aandacht voor de Geo. Deze natuurstenen radiator voor woon- en badkamer is er nu ook met een matte uitstraling. Dat sluit aan bij de badkamertrend waarin steeds vaker matte tegels en kranen worden toegepast. De Geo Mat is vooralsnog alleen in zwart verkrijgbaar.

Kijk voor meer informatie op: www.theradiatorfactory.com

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist