Inrichten van de badkamer

Leuke tips

De complete badkamer opnieuw inrichten is een leuk project. Er zijn oneindig veel mogelijkheden en keuzes om te maken. Of je nu een kleine of grote badkamer hebt, voor iedere ruimte is er een geschikte indeling. In onderstaand artikel geven we jou een aantal praktische tips voor het inrichten van de badkamer.

Gebruik lichte en neutrale kleuren
Kleurgebruik is een essentieel onderdeel bij de inrichting van de badkamer. De sfeer en uitstraling van de ruimte worden hier grotendeels door bepaald. Kies bij voorkeur lichte en neutrale kleuren, deze creëren een ruimtelijk effect en zorgen ervoor dat de badkamer groter oogt. Daarnaast hebben neutrale kleuren een rustgevende werking, zodat je optimaal kan ontspannen. 

Kies voor tijdloze materialen
Het is verstandig om te kiezen voor tijdloze materialen en elementen. Zo gaat de badkamer jarenlang mee, zonder dat je hierop uitgekeken geraakt. Wil je toch graag een aantal trends toepassen in de ruimte? Geef je badkamerinterieur dan een originele touch met stijlvolle accessoires en leuke accentkleuren.

Zorg voor voldoende opbergruimte
Voldoende opbergruimte is belangrijk om de badkamer overzichtelijk te houden. Denk daarom goed na over de grootte van het badmeubel, en plaats eventueel nog een hoge kolomkast waar je extra spullen in kwijt kan. Gesloten badmeubels en kasten zijn de beste keuze om de badkamer er netjes en opgeruimd uit te laten zien. Kies voor zwevende badkamermeubels, deze staan los van de vloer en nemen optisch minder ruimte in beslag.

Een douchecabine met helder glas
Om een ruimtelijk gevoel te behouden is een glazen douchewand of douchecabine met helder glas ideaal. Door de transparantie van het glas wordt het design van de badkamer niet onderbroken, waardoor de ruimte groter lijkt. Maak dus gebruik van helder glas voor een optimaal resultaat bij de inrichting van je badkamer.

Plaats voldoende verlichting
Goede verlichting is onmisbaar. Plaats functionele verlichting op plaatsen waar het nodig is, bijvoorbeeld bij het badkamermeubel of in de douche. Daarnaast is verlichting met een dimmer ideaal om extra sfeer te creëren als je wil genieten van een ontspannen bad. Ook natuurlijk daglicht is een belangrijke factor. Probeer zoveel mogelijk daglicht binnen te laten, zodat de badkamer ruimer oogt.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Badkamertrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist