In 5 stappen een nieuwe badkamer

een handig stappenplan

Wil je graag een nieuwe badkamer in jouw woning? Dan zijn er zeker een aantal stappen waar je aan moet denken bij het verbouwen van badkamers. Wij hebben een handig stappenplan voor je, zodat je zelf aan de slag kunt met het verbouwen van de badkamer. Lees snel verder voor ons stappenplan. 

Maak een goed ontwerp
Zorg ervoor dat je van tevoren een goed ontwerp van je nieuwe badkamer maakt en bekijk ook eens wat wc inrichting inspiratie. Maak een precieze plattegrond, zodat je kunt zien of alles goed past.

Bekijk waar de leidingen zich bevinden
Start bij een verbouwing niet direct met het slopen en breken van de badkamer, maar bekijk eerst waar de leidingen zich precies bevinden. Zo weet je zeker dat je niet per ongeluk een leiding zal doorboren. Soms dienen er leidingen verlegd te worden als je het sanitair ergens anders wilt plaatsen of moeten elektriciteitskabels worden verlegd. Dit zijn vrij precieze klussen. Wanneer je hier geen ervaring mee hebt, kun je het beste een specialist inschakelen.

Breek de oude badkamer open
De derde stap is het openbreken van je badkamer, waarbij je al het sanitair en de badkamer meubelen die je niet meer wilt hebben, eruit breekt.

Egaliseer de ondergrond
Als je de oude badkamer openbreekt, moet ook de oude vloer worden opengebroken. Voordat je de nieuwe vloer left, moet je de huidige vloer egaliseren. Dit betekent dat je de ondergrond mooi glad en egaal maakt. Sla deze stap nooit over.

Plaats nieuwe tegels, plafond en sanitair
Je begint nu met het plaatsen van tegels en de tegels voegen. Doe het voegen van zowel je wandtegels als vloertegels zeer zorgvuldig. Niet alleen zorgt dit voor een strak eindresultaat. Je tegelwerk wordt ook nog eens waterdicht. Wil je ook het plafond in je badkamer verbouwen? Dan is dat de volgende stap die je neemt. Bedenk dat het lang boven je hoofd werken flink vermoeiend is en deze klus je daarom aardig wat tijd kost. Na het verbouwen van je plafond kun je het sanitair gaan plaatsen. Je hebt inmiddels al het leidingwerk op de juiste plekken zitten. Bij het plaatsen van het sanitair hoef je enkel een aansluitstuk te gebruiken om de verbinding met de leidingen te maken. Eventueel kun je nog een verlengstuk toepassen. Nadat je het sanitair hebt geplaatst, moet je zeker niet vergeten om de elektra en de badkamerverlichting aan te sluiten. Wij wensen je succes met het verbouwen van je badkamer!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Badkamertrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist