Hulpmiddelen om jouw afvoer te ontstoppen

Gelukkig is er veel mogelijk

Blijft er de laatste tijd een laagje water staan in jouw wastafel? Of stroomt het water niet of nauwelijks meer weg via de afvoer van de douche? Dan is er mogelijk sprake van een verstopping. Zo kunnen er bijvoorbeeld haren en zeepresten ophopen in de afvoer. Gelukkig kun je een verstopte afvoer vaak zelf ontstoppen. Hier heb je wel één of meerdere hulpmiddelen voor nodig. Wij zetten in deze tekst een aantal hulpmiddelen op een rijtje om jouw afvoer te ontstoppen.

1. Ontstopper
De makkelijkste manier om een verstopping te verhelpen is met behulp van een ontstopper. Veel Nederlanders hebben dit hulpmiddel wel in huis. Is dit niet het geval? Geen probleem, want de bouwmarkt bij jou om de hoek verkoopt ze ongetwijfeld. Zodra je het hulpmiddel in huis hebt, plaats je de zuignap volledig over de afvoer. Beweeg de ontstopper vervolgens een aantal keer krachtig op en neer. Doordat je de afvoer vacuüm trekt, schiet de verstopping mogelijk los en spoelt deze alsnog weg. In dat geval kan het water weer afgevoerd worden.

2. Ontstoppingsveer
Helaas biedt een ontstopper niet altijd uitkomst. Ben jij er niet in geslaagd om het probleem met dit hulpmiddel te verhelpen? Dan biedt een ontstoppingsveer mogelijk uitkomst. Dit hulpmiddel breng je al draaiend in de afvoer in. Dankzij de haakjes aan het uiteinde van een ontstoppingsveer kun je een verstopping uit elkaar trekken. De ‘verscheurde’ delen spoelen vervolgens afzonderlijk weg, waardoor je de verstopping verholpen hebt. Breng een verstoppingsveer altijd voorzichtig in. Doe je dit niet? Dan ontstaat er mogelijk schade aan de afvoer.

3. Ontstoppingsmiddel
Je kunt een verstopping ook bestrijden met ontstoppingsmiddel. Dit middel kun je in de supermarkt of in de bouwmarkt kopen. Besef je wel dat het hier vaak om een chemische ontstopper gaat. Het middel is hierdoor niet bepaald goed voor het milieu. Bovendien kan het jouw leidingen aantasten. Gelukkig kun je ook zelf ontstoppingsmiddel maken. Zo kun je een afvoer bijvoorbeeld ontstoppen door er een combinatie van baking soda en schoonmaakazijn in te gooien. Laat dit enige tijd intrekken en spoel vervolgens heet water door de afvoer. Je kunt de afvoer ook proberen te ontstoppen met behulp van afwasmiddel en kokend water.

4. Ontstoppingsbedrijf
Er zijn verschillende manieren om een afvoer te ontstoppen, maar niet iedereen slaagt erin het probleem zelf te verhelpen. Heb je zelf verwoede pogingen gewaagd, maar zit jouw afvoer nog steeds verstopt? Schakel dan een Ontstoppingsbedrijf in Groningen in. Zo’n bedrijf zorgt ervoor dat een verstopping binnen een mum van tijd verholpen is. Het maakt in dat geval niet uit of de afvoer van jouw bad, toilet, wastafel, gootsteen of douche verstopt zit. Bijkomend voordeel is dat een professional de ontstopping volledig verhelpt. Hierdoor heb je binnenkort niet opnieuw te maken met een verstopte afvoer.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Badkamertrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist