Grohe sanitair

ONLINE TOOL VOOR WATERBESPARING

Afgelopen week was het WereldWaterDag en werd aandacht gevraagd voor de wereldwijde water- en sanitairproblematiek. Het Wereld Natuur Fonds riep onder andere bedrijven op om de mogelijkheden voor waterbesparingen in ogenschouw te nemen. Veel Nederlanders schatten hun eigen watergebruik vaak te laag in en het blijkt dat dagelijks veel water onterecht verspild wordt. Bij sanitairfabrikant Grohe is waterbesparing al lange tijd een belangrijk aandachtspunt. Daarom introduceert de sanitairfabrikant, in samenwerking met Milieu Centraal, een handige online tool die per huishouden inzicht geeft op welke manier eenvoudig waterverbruik onder de douche bespaard kan worden. De tool is te vinden op de interactieve website van Grohe www.echtdouchen.nl. Er wordt een aantal vragen over watergebruik gesteld en na afloop krijgt men een persoonlijk advies op welke manier water bespaard kan worden.


Met eenvoudige aanpassingen kan er heel veel water bespaard worden. Als iedere Nederlander bijvoorbeeld een minuut korter per dag zou douchen dan zou dat op jaarbasis maar liefst 27 miljard drinkwater besparen. Ook het gebruik van spaardouches levert flinke besparingen op en beperkt het verbruik op jaarbasis per persoon met duizenden liters. Om inzicht te krijgen in waterverbruik worden er in de online tool van Grohe op echtdouchen.nl vragen gesteld over het warmwatertoestel, de huidige douchevoorziening, en het aantal en de duur van douchebeurten in het huishouden. Nadat de vragen zijn beantwoord, is direct te zien hoeveel water én dus ook kosten bespaard kunnen worden. Verder wordt op de site voorlichting gegeven met behulp van tips en feiten over waterverbruik en waterbesparing.

Innovatieve technologieën voor waterbesparing en milieubescherming
Grohe zet zich met haar programma GROHE WaterCare® intensief in voor de beheersing van de mondiale watervoorraad en de bescherming van het milieu. Overal in het assortiment van Grohe vind je waterbesparende oplossingen. De online tool voor waterbesparing is ontwikkeld en getoetst door Milieu Centraal, een landelijke voorlichtingsorganisatie die consumenten praktische en betrouwbare informatie biedt over milieu en energie in het dagelijkse leven.
" Wij waarderen het enorm dat fabrikanten als Grohe zich inzetten voor waterbesparing en daarmee ook voor het milieu. Door initiatieven van organisaties als deze kunnen we met elkaar een hele hoop bereiken op het gebied van waterbesparing en milieubescherming", aldus de Vera Dalm, directeur van Milieu Centraal.

GROHE Groen Garantie
Naast initiatieven als echtdouchen.nl en de ontwikkeling van haar ‘groene' producten geeft Grohe op waterbesparende doucheseries en op thermostaatkranen de GROHE Groen Garantie. Als het product - om welke reden dan ook - niet bevalt, kan het gewoon teruggestuurd worden en wordt het volledige aankoopbedrag vergoed.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Sanitair?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist