Geberit sanitair

AquaClean

Duurzaam bouwen is een essentieel streven in de wereld van vandaag. Geberit werkt actief mee aan de wereldwijde ontwikkeling daarvan. Economisch verantwoorde, geluidsarme, flexibele en bestendige producten voor sanitaire toepassingen vormen een nuttige bijdrage aan het zuiniger omgaan met water, energie en grondstoffen en het verminderen van geluidsoverlast, nu en in de toekomst. Een speciale benadering van duurzaamheid houdt in dat rekening wordt gehouden met de volledige levenscyclus van het product. In 2011 won Geberit de eerste plaats in de duurzaamheidsrangschikking[1], uitgevoerd door Oekom - internationaal één van de belangrijkste ratingbureaus voor duurzame investeringen. In totaal stonden er 3000 kandidaten van over de hele wereld op deze lijst. De award bevestigt dat Geberit zich inzet voor milieuvriendelijk ontwerp en strenge productie normen, zonder afbreuk te doen aan de winstgevendheid.

‘De Zwitsers hebben hun duurzaamheidsstrategie op elk niveau geïntegreerd in hun bedrijfsvoering’, Aldus Oekom. ‘Sociaal en eco-vriendelijk handelen is er de dagelijkse praktijk’. Geberit doet zelf fundamenteel onderzoek op het gebied van duurzaamheid en past nieuw opgedane kennis snel toe voor nog betere sanitairoplossingen. Het is belangrijk na te denken over de gehele levenscyclus van het product. Dit betekent ver vooruit plannen: voor de bouw wordt bijvoorbeeld op elke component van het product de gebruikte materialen aangeduid; Geberit biedt hiermee de informatie die nodig is voor hergebruik van het product aan het einde van zijn levenscyclus. Deze alomvattende aanpak heeft bewezen het meest succesvol te zijn. Waar passend, hebben recyclebaar en ecologisch vriendelijke materialen de voorkeur boven goedkopere alternatieven.

Een goed voorbeeld
Een goed voorbeeld van de duurzame aanpak van Geberit is de wereldwijd bekende douchewc productlijn, de Geberit AquaClean. Het onafhankelijke Zwitserse onderzoeksinstituut EMPA deed een studie naar de levenscyclus van de Geberit AquaClean en kwam tot de conclusie dat de twee belangrijkste factoren voor de ecologische voetafdruk (milieu-impact van consumptiegedrag) van een toilet de productie van toiletpapier is bij traditionele toiletten en bij een douchewc de elektriciteit die wordt gebruikt voor het verwarmen van het water. Uit de studie bleek dat de traditionele toiletten en Geberit's topmodel AquaClean 8000plus vergelijkbare eco voetafdrukken hebben. De Geberit AquaClean modellen 4000 en 5000 zijn zelfs 10 tot 25% beter dan een traditioneel toilet. Door verlaging van de temperatuur 37-33 °C (door de gebruiker zelf in te stellen) kan 20% energiebesparing worden bereikt. Bij een douchewc is het waterverbruik weliswaar iets hoger dan bij een traditionele wc maar er wordt veel minder tot geen wc-papier gebruikt. Men dient rekening te houden met de hele levenscyclusanalyse dus van de grondstoffen, via de productie en het gebruik tot en met de verwerking van het afgedankte product. Het onderzoek toont aan dat een Geberit AquaClean de consument meer comfort, betere hygiëne en een meer geavanceerde product biedt bij eenzelfde milieu belasting.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Sanitair?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist