Een brandschone badkamer

Wel zo prettig

Iedere ochtend en avond ben je er (als het goed is) te vinden: de badkamer. Hygiëne is belangrijk voor een mens, maar ook zeker voor deze ruimte. Het is dus belangrijk dat je deze ruimte goed schoon houdt. Er zijn talloze manieren waarop je de badkamer kunt schoonmaken, maar waar doe je nu echt goed gaan? Wij lopen je stap voor stap door de verschillende schoonmaakklusjes heen. Zo weet je zeker dat je badkamer brandschoon is!

Hoe vaak moet je de badkamer schoonmaken?
Het is misschien een open deur, maar hoe beter je het schoonmaken bijhoudt, hoe minder werk het je kost om de badkamer schoon te maken. Dit zit ‘m ook in de kleine dagelijkse dingen die je kunt doen. Maar hoe vaak moet je nu je badkamer schoonmaken? Dat ligt eraan welk klusje je in de badkamer oppakt. Sommige dingen zijn het beste om wekelijks schoon te maken, andere dingen kun je prima maandelijks doen. Om het zo overzichtelijk mogelijk te houden, hebben we de verschillende taken en de frequentie voor je hieronder op een rijtje gezet! 

Dagelijkse schoonmaak klussen in de badkamer
Als je nog wel eens wat spullen rond laat slingeren is het goed om je spullen na gebruik gelijk op te bergen. Mocht je hier moeite mee hebben, dan kun je ook een mandje aanschaffen zodat je hier je spullen in kunt doen. Aan het einde van de dag kun je al je spullen weer op de juiste plek opbergen. Andere klusjes die je makkelijk dagelijks kunt doen zijn je kleren gelijk in de wasmand doen, een doekje over de wastafel halen én zorgen dat je na de laatste douchebeurt je (eventuele) douchewand droog maakt met een trekker en een handdoek. 

Wekelijkse schoonmaak klussen in de badkamer
Wellicht vind je dit geen positief bericht, maar voor de meeste dingen in je badkamer is het noodzakelijk om ze wekelijks schoon te maken. Op die manier zorg je ervoor dat de hygiëne gewaarborgd blijft. We zetten de verschillende stappen voor je op een rijtje:

Stap 1: maak een sopje met allesreiniger en maak de wasbak schoon. Mocht er kalk op je kraan zitten, dan kun je jouw kraan behandelen met een ontkalkmiddel, zoals antikal. Gebruik hier wel een ander doekje voor dan waarmee je de wasbak schoonmaakt! Laat dit middel even intrekken en maak in de tussentijd de spiegel schoon. Dit kun je doen met Glassex en een zachte doek. 

Stap 2: ga nu met je sopje op pad naar het bad en/of de douche. Het is nu namelijk tijd om dit onder handen te nemen. Mocht er kalk op de kraan zitten of je douchewand is een groot kalk festijn, dan ga je uiteraard weer met een ontkalker aan de slag. Je tegels kun je met een sopje en een schuursponsje schrobben. Pas wel op dat je geen krassen achterlaat! Vervolgens kun je de tegels weer schoon spoelen met de douchekop en ze daarna afdrogen. 

Stap 3: het is nu tijd om het toilet onder handen te nemen! Maak hiervoor een nieuw sopje, pak een ander doekje en haal de bleek tevoorschijn. Breng de bleek aan onder de randen van je toiletpot en borstel de substantie met de toiletborstel door het toilet. Je kunt nu de bleek even in laten trekken. Daarna neem je de buitenkant van het toilet af en trek je vervolgens de bleek doort. Als je nog steeds aanslag ziet in de pot, kun je voor nog een ronde bleek gaan en dit een paar uur in laten trekken om het vervolgens door te trekken. Vergeet ook niet om het prullenbakje te legen! 

Stap 4: we zijn alweer bij de laatste stap aangekomen van de wekelijkse schoonmaakklusjes. Je mag nu het allerlaatste sopje maken om het laatste onderdeel schoon te maken: de vloer. Voordat je aan de slag gaat met de vloer is het belangrijk om het ontkalkmiddel van de kranen en de douchewand af te halen. Dit doe je door het af te spoelen met water en daarna droog te maken. Stofzuig nu eerst de vloer en dweil de vloer daarna. Begin bij het achterste deel van je badkamer, zodat je zelf nog een uitweg hebt en het kunt laten drogen. 

Als je op deze manier je badkamer wekelijks schoonmaakt, blijft het brandschoon! Je zult zien dat je er iedere week weer sneller wordt en het eigenlijk niet zoveel tijd kost. In een half uur moeten de meeste badkamers wel helemaal schoongemaakt zijn. Zet een lekker muziekje aan en go for it! 

Maandelijkse schoonmaak klussen in de badkamer 
Sommige klusjes hoeven (gelukkig) niet wekelijks gedaan te worden, maar zijn wel erg belangrijk om bij te houden. Als je bijvoorbeeld een douchegordijn hebt, is het super belangrijk om deze maandelijks schoon te maken. Het lijkt misschien bij iedere douchebeurt schoon te worden, maar niets is minder waar. De meeste douchegordijnen kunnen gewoon in de wasmachine, dus eigenlijk wordt het harde werk voor je gedaan. 

Het is ook verstandig om de douchekop maandelijks schoon te maken. Dit kun je doen door de douchekop los te maken van de slang, een emmer vol te laten lopen met warm water en 100 milliliter schoonmaakazijn. Laat de douchekop helemaal onder water lopen en zorgt dat het 24 uur lang intrekt. Daarna kun je de douchekop afspoelen met water en afdrogen. Je douchekop is weer als nieuw!

Last but not least is het goed om maandelijks je voegen schoon te maken. Zo voorkom je dat er allerlei vuil achterblijft waardoor je voegen grauw worden. Je kunt het vuil makkelijk weghalen met een oude tandenborstel en wat bleek. Je mag nu lekker gaan schrobben en vervolgens de voegen schoonspoelen met warm water. 

Het is nu aan jou om deze dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse schoonmaak klusjes bij te houden én te genieten van een super schone badkamer! 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist