Duravit urinoirs

Architec


Vaak worden urinoirs afgeschilderd als sanitaire stiefkinderen, ten onrechte, want ze beschikken over excellente eigenschappen. Dat bewijst de nieuwe generatie urinoirs, die ontwerper en architect Frank Huster voor Duravit ontworpen heeft. Daarmee krijgt de serie Architec een nieuwe hoofdrolspeler. Hoog tijd dus om de ongeliefde productcategorie een keer de hoofdrol toe te wijzen.

 

Elegant design als multi-talent

Een rechthoekig keramisch wandobject vormt de basis van Husters ontwerp, vanuit het midden ontstaat het eigenlijke urinoir. Van daaruit werkt de ontwerper met heldere geometrie: het urinoir toont een pure cirkelvorm. Deze strenge lijnvoering liet hij losjes doorlopen in een lichte taillering van de achterwand en combineerde deze met een lichte uitloop naar voren. Het royale designobject wint daardoor aan luchtigheid en elegantie in het verschijningsbeeld. Dit eigenzinnige design van Frank Huster toont niet alleen een contrapunt ten opzichte van klassieke urinoirvormen, maar heeft ook voordelen bij de montage. De voorrand van het urinoir zit zoals normaal op de gemakkelijke 70 cm boven de  afgewerkte vloer. Echter de achterwand van het urinoir reikt met een royale maat van 38 x 66,5 cm een stuk verder, en maakt het daardoor mogelijk, het urinoir ook daar te plaatsen, waar voorgangers restanten van afvoeren en toevoeren of boorgaten in de wand hebben achtergelaten.

 

Deze oude aansluitingen variëren sterk en kunnen wat betreft afvoerhoogte van 32 cm tot 43 cm reiken. Bij de toevoerhoogte reiken ze van 77,5 cm tot 93,5 cm. Toch juist in deze situatie bewijst de serie haar ware klasse: In de achterruimte van het urinoir is voldoende plaats voor aansluiting met een flexibele slang. Gelijktijdig verbergt het keramiek de oude sporen achter een hygiënische, witte fascade. Met klassieke spoelrand of moderne spoelsproeier, met toevoer van achter of toevoer van boven, bij renovatie en modernisering  

bewijst het urinoir zich als een echt multi-talent.

 

Innovatieve techniek voor intelligent spoelen

Echter achter de fascade van het urinoir is nog ruimte voor meer: een elektronische besturing, die innovatieve sensortechniek met intelligente spoeltechniek verbindt. De sensor werd speciaal voor Architec ontwikkeld. De spoeling wordt automatisch geactiveerd. Daarbij kunnen drie verschillende spoelprogramma’s worden ingesteld. Het standaardprogramma is met één spoeling van drie liter na ieder gebruik bijzonder goed geschikt voor toepassing in de semi-openbare sector. Daarentegen wisselt programma twee automatisch tussen een hoofdspoeling met drie liter en een gereduceerde spoeling met slechts één liter. Een instelling, die bijzonder geschikt is voor locaties waar de bezoekersfrequentie varieert gedurende de dag, bijvoorbeeld zoals in restaurants.

 

 

Op locaties zoals bijvoorbeeld voetbalstadions, waar het gebruik snel oploopt, biedt het zogenaamde Eco-programma de beste oplossing. Hier voert de sensor alleen elke 15 minuten een hoofdspoeling uit.

 

De keuze van deze intelligente programma’s geschiedt via een meegeleverde magneetsleutel die, - middels een sensor aan de zijkant van het urinoir – de instelling via akoestische signalen regelt. Met het oog op een optimale reiniging zijn drie spoelsituaties per magneet activeerbaar. Variant één verzorgt een spoelstop van 5 minuten. Als tweede optie staat een manuele spoeling op het programma en voor de toepassing van een urinesteen vrij urinoir biedt het systeem drie zelfs een intervalspoeling. Ook in probleemgevallen reageert de sensor betrouwbaar. Is de waterstand in de sifon te laag, vult hij automatisch aan en verhindert zo onaangename geuren. In geval van een verstopping stopt hij de spoeling en verhindert eventueel overlopen.


Kijk voor meer informatie op: www.duravit.nl

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist