Duravit Douche WC zitting

Sensowash

Van voorverwarmde zitting tot en met een reinigende douche, moderne wc's bieden een geheel nieuwe standaard aan hygiëne en comfort. In Azië is de cultuur van de 'douche-wc-' al heel lang, heel normaal en ook steeds meer Europese mensen hebben dit op reis leren kennen en waarderen en willen het natuurlijk reinigende comfort niet meer missen. Badkamerfabrikant Duravit en ontwerper Philippe Starck hebben nu het thema opgepakt en samen de douche-wc-zitting "SensoWash Starck" ontworpen, die designeisen en douchecomfort met elkaar verbindt, een symbiose waarmee Duravit zowel in Europa alsook in Azië een nieuwe standaard voor WC's wil neerzetten.Doorontwikkelde symbiose uit wc en bidet

Bij zijn ontwerp hield Philippe Starck duidelijk rekening met discretie. De douche-wc-zitting presenteert zich in een opvallend vlak en slank design, dat richting de wand zacht gebogen is en middels een zilverkleurige afdekplat een elegante aansluiting krijgt. Niets verstoort de lijnvoering, daarom zijn de technische componenten zo klein mogelijk gemaakt, en bevindt de totale techniek zich tussen het keramische gedeelte en de zitting. Eerste blik in de geopende wc verhult de bidetfunctie: een douche-arm uit rvs. Er kan worden gekozen uit drie douchestralen: de ladydouche zorgt met een op de vrouwelijke behoefte gerichte waterstraal voor een bijzonder zachte reiniging. Men voelt zich fris en schoon na deze intiemdouche. Voor een extra grondige reiniging is de comfortdouche geschikt, die met voor- en terugspringende bewegingen van de douche-arm of met een pulserende waterstraal kan reinigen. Daarbij kunnen watertemperatuur, waterhoeveelheid en douchepositie individueel worden ingesteld en eenmaal opgeslagen, altijd weer oproepbaar. Fris gedoucht, laat men zich eenvoudig zacht met warme lucht droogföhnen. Douche-arm en douche reinigen zich voor en na ieder gebruik vanzelf. Preventief beschikt de RVS douche-arm over antimicrobiële eigenschappen, dit geldt ook voor de wc-zitting. De totale eenheid laat zich voor het reinigen probleemloos met één handbeweging afnemen. Comfortdouche of warmelucht föhn, alle functies worden via een draadloze, intuïtief bedienbare afstandsbediening bestuurd, waarbij Philippe Starck bijzondere waarde hechtte aan de vormgeving.

Design-element afstandsbediening
Zilverkleurig, een elegante rechthoekige vorm en niet groter dan een hand, wordt de afstandbediening een design-element, dat de gebruiker daadwerkelijk begeleidt. Dankzij een folie- toetsenbord zijn de toetsen extreem vlak en aangenaam om aan te raken. De drie dimensionale uitvoering van de afstandsbediening staat een logische groepering toe van de functietoetsen, waarvan de betekenis dankzij krachtige symbolen wordt weergegeven. Bij het aanraken lichten de symbolen kort op. Het gebruik van de afstandsbediening begint al bij het openen van de wc: deksel openen, zitting en deksel openen, deksel sluiten, na een druk op de knop beweegt de elektrisch aangedreven eenheid automatisch. De zitting zelf is verwarmbaar en de temperatuur individueel regelbaar; een sensor let op, dat het niet te heet wordt. Heeft men eenmaal plaatsgenomen, wordt per afstandsbediening de gewenste douche respectievelijk föhn gekozen. De positie van de douche-arm verandert men daarbij eenvoudig middels de pijltjestoets. Waterdruk en föhn-, zitting- en watertemperatuur worden via een +/- knop naar iedere individuele behoefte aangepast. Maar het kan nog eenvoudiger: is de persoonlijke voorkeur gevonden, kunnen twee profielen worden opgeslagen en later direct worden geactiveerd. En voor wie alle functies wil onderbreken, is er een centrale stop-toets. Heeft de afstandsbediening zijn werk gedaan, kan hij worden opgeborgen in het station met magneethouder en wacht daar netjes opgeruimd op de volgende gebruiker. Als extra bevat het opbergstation korte handleidingen in meerdere talen, ideaal voor de toepassing in hotels.

Veiligheid in ieder opzicht
Duravit heeft bij de ontwikkeling ook bijzondere aandacht geschonken aan de veiligheid. Zo zorgt een LED-nachtlicht-functie voor de nodige oriëntatie, zonder de rusttoestand van het lichaam te onderbreken. Daarnaast beschikt de douche-wc-zitting over een kinderbeveiliging en verhindert zo een ongewenst waterballet. Een in de zitting geïntegreerde sensor geeft de functies pas vrij, als hij een 'echte' gebruiker betrouwbaar erkent. Temperatuur-sensoren voor water, warmwater en warme lucht föhn bieden drievoudige bescherming. De elektronica is waterdicht gegoten en daardoor optimaal veilig. Bij elektrische problemen beschermt aansluitend een ingebouwde zekering. À propos elektronica: standby-modus en stroom spaarstand behoren bij SensoWash Starck eveneens tot het programma.

Nieuwe schoonheid zet wereldwijd standaard
Niets is zo grondig, zo hygiënisch, zo natuurlijk en zo verfrissend als de reiniging met water. De gebruiker verlaat het toilet tevreden en voelt zich helemaal fris en schoon. De vraag blijft echter of deze standaard ook in Europa zal doorzetten. Franz Kook, voorzitter van de Raad van bestuur van Duravit, is hiervan vrij zeker: de behoefte naar hygiënische schoonheid hebben de mensen over de hele wereld. In combinatie met duurzaam en uitstekend design wordt het nog aantrekkelijker. Daarom ben ik ervan overtuigd, dat deze standaard op de hele wereld steeds meer enthousiaste fans zal vinden". Het succes van de samenwerking met Philippe Starck tot nu toe stemt hem eveneens zelfverzekerd. Sinds het begin van de samenwerking in 1994 hebben de beide succesvol meerdere productconcepten op de markt gebracht, die tot nu toe niet meer uit de moderne badkamercultuur zijn weg te denken.

Duravit & Starck – een successtory
Het startsein voor de samenwerking gaf in 1994 de badkamerserie "Edition 1", die tot vandaag de dag een mijlpaal in de badgeschiedenis markeert. Zijn meest markante onderdeel is de "Ton" een conusvormige wastafelonderbouw. Door de jaren heen is de "Starck Ton" als meest verkochte badmeubel van Duravit geworden en wordt tegenwoordig nog in prestigieuze projecten wereldwijd ingezet. Met de series Starck 2 (1998) en Starck 3 (2002) zetten Philippe Starck en Duravit mijlpalen op het gebied van betaalbaarheid en bieden design aan op een prijsniveau, waarin het tot dan toe alleen maar naamloze producten gaf. Wat ontbrak was het luxe segment: hier schiep Philippe Starck in 2004 met de Serie Starck X. Van eenvoudige handdoekhouder tot luxueus whirlbad, de complete badkamerinrichting draagt het handschrift van Philippe starck. Met tijdloos duidelijke vormen voegt "SensoWash Starck"

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Sanitair?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist