Duravit badkamers

Serie 1930

De bezinning op een lange designtraditie heeft bij Duravit geleidt tot de vormgeving van de serie 1930. Voorbeeld was het model, dat al in de jaren dertig succesvol was. 1930 is daarom voor Duravit niet alleen een naam van een serie, maar ook een verwijzing naar de dertiger jaren en de tijd van Bauhaus. Dit door Walter Gropius in het jaar 1919 opgericht instituut, heeft als doel, een eenheid van kunsten, wetenschappen, grondstofkennis en techniek te scheppen. Zijn invloed op architectuur en kunst is tot vandaag de dag merkbaar, zo ook bij de jongste telg van deze serie, het inbouwligbad.

Met een maat van 180 x 80 cm kenmerkt de achthoekige vorm het ligbad van de serie 1930 aan de binnenkant. Aan de buitenzijde is het bad daarentegen rechthoekig. Gelijktijdig kan het tijdloze design met de modernste whirltechniek worden verbonden. Als tweepersoonszitbad met centrale afvoer biedt het bad comfortabel plaats aan twee personen. Ook hier vergemakkelijkt de rechthoekige buitenvorm de montage.

De affiniteit met de wiskunde en het architectonische van Bauhaus komt opnieuw tot uitdrukking in de achthoekige basisvorm van het keramisch sanitair. De achthoek behoudt zijn spanning door de verschillende afmetingen in de breedte en lengte. Het kenmerkt de vormgeving van de wastafel, wc, bidet en accessoires.

Naast de wastafel in 60, 70 en 80 cm breedte met bijpassende zuilen is er eveneens een inbouwwastafel van 58 cm. Als alternatief voor het handwasbakje van 50 cm wordt voor speciale probleemoplossingen een hoekhandwasbakje aangeboden. Bidet en WC als staande of wandversie, vanzelfsprekend met achthoekige keramiek en achthoekige deksel, behoren eveneens tot het programma.

Alle accessoires tonen het vakmanschap en de onvoorwaardelijke liefde voor detail: van handdoekstandaard, tot spiegel en glas- en zeephouder. Zelfs het keramische planchet is achthoekig en de bevestiging van de handdoekhouder heeft acht hoeken. De fijngevoelige vormenspraak, doorgevoerd tot in het kleinste detail van de serie 1930, maakt van de ‘achthoek' een klassieker.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist