Drie moderne typen douches

Regel eenvoudig de perfecte temperatuur

De douche is een essentieel onderdeel van je badkamer. Het is tegenwoordig een onmisbaar onderdeel geworden in iedere moderne badkamer. Maar heb je ook een idee van de oorsprong van douches? Dat zijn natuurlijk watervallen. Dit is natuurlijk een prachtige idyllische oorsprong, maar helaas hebben natuurlijke watervallen niet een handige instelknop en temperatuurregeling.  Dat is natuurlijk wel zo fijn bij de moderne douches. Je kunt het water precies zo afstellen als jij dat wilt: warm, heet, lauw of zelfs koud. Hieronder bespreken we 3 typen douches en de manier waarop je de temperatuur kunt regelen.

1. Douchemengkraan
Een douchemengkraan is het conventionele type douche dat je in de meeste badkamers thuis ziet. Deze douchekraan combineert water van zowel de koudwater- als de warmwaterleiding en mengt dit water. De douchekraan stuurt vervolgens het gemengde water op de door jouw ingestelde temperatuur naar de douchekop. Een eenvoudig te bedienen hendel of klep maakt aanpassen van de gewenste watertemperatuur zeer simpel. Hoewel de meeste mengdouches met elk systeem werken, zijn sommige alleen geschikt voor een hogedruk- of lagedrukwatersysteem.


2. Elektrische douches
Elektrische douches zijn geschikt voor elk type woning omdat ze een ingebouwd element hebben dat het water verwarmt. Met deze functie kan je makkelijk de temperatuur aanpassen. Een bijkomend voordeel is dat je van je douche kan blijven genieten op de gewenste temperatuur zelfs als de boiler of cv-installatie niet werkt. Elektrische douches zijn energiezuiniger omdat ze het water efficiënt verwarmen en minder vragen van de boiler of cv-ketel. Het water voor de douche wordt alleen verwarmd als dat nodig is. Dit resulteert in een minimale verspilling van energie.

De elektrische douche heeft wel een duidelijk nadeel. De waterstroom kan zwakker zijn dan veel traditionele douches. Sommige modellen lossen dit op door een ingebouwde pomp. Een ander veelvoorkomend probleem waar je bij deze douche op moet letten, is de vorming van kalkaanslag. Als jouw huis een lagedrukwatersysteem of hard water heeft, is een elektrische douche niet de beste keuze.

3. Digitale douches
Een digitale douche is zonder twijfel een baanbrekend alternatief voor douchemengkraan of elektrische douche. Deze douche is een baanbrekende nieuwe ontwikkeling op sanitair gebied. Hoewel deze innovatieve douche vol zit met de meest recente technologie, is het zowel gebruiksvriendelijk als milieuvriendelijk. Via een intuïtief paneel in je douchecabine kun je de douche precies instellen zoals je wilt. Je kan bijvoorbeeld jouw favoriete douche-ervaring kiezen op basis van waterdruk, volume en temperatuur. In tegenstelling tot een conventionele douche heeft deze douche een ingebouwde digitale thermostaat in de douchecabine. Met tweede aparte bedieningsunit bedien je de waterstroom en temperatuur op afstand. Deze bedieningseenheid is verbonden met de douche via een kabel of draadloos en kan  ergens anders in de badkamer worden geplaatst. Als jij je kinderen wilt beschermen tegen verbranding en of temperatuurverschillen, dan is deze douche een perfecte keuze. Wat ook een fijne eigenschap is van een digitale douche is dat deze perfect integreert in de badkamer. Het meeste is weggewerkt in de muur, wat natuurlijk bijdraagt aan een strakke afwerking van de badkamer.
 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Badkamertrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist