Dornbracht horizontale douche

Ambiance Tuning Technique

Op de Swissbau 2012 in Basel (17– 21 januari 2012) presenteerde kranenfabrikant Dornbracht de voortzetting van de vooruitstrevende douchetechnologie Ambiance Tuning Technique met een nieuwe toepassing: de horizontale douche. In de Horizontal Shower kan men voor het eerst liggend genieten van het douchen met de Ambiance Tuning Technique. Daarmee vult Dornbracht de verticale douchebelevenis aan met een horizontale variant en komt zo tegemoet aan het verlangen naar natuurlijke elementen en een natuurlijke waterbelevenis. Met deze toepassing zet Dornbracht opnieuw een trend op het gebied van douchen."Met Horizontal Shower zorgen we voor een nieuwe dimensie in de douchebelevenis", aldus directeur Andreas Dornbracht. "Het resultaat is een volledige ontspanning, zoals dat alleen liggend mogelijk is. Spanningen in hoofd en spieren komen los, de dagelijkse stress stroomt weg met het water, lichaam en geest beleven een voelbare vitalisering."

De horizontale douche combineert zes WaterBars die zijn geïntegreerd in een royaal doucheveld boven een ligvlak. Net als bij de andere toepassingen van de Ambiance Tuning Technique kunnen verschillende soorten stralen gecombineerd worden tot voorgeprogrammeerde choreografieën van watertemperatuur en -hoeveelheid – geheel naar wens evenwichtig, vitaliserend of ontspannend. De bediening geschiedt via het centrale bedieningselement eTool, dat in het hoofdgedeelte van het ligvlak geïntegreerd wordt – voor een comfortabele, liggende bediening. Van de horizontale douche kan men op de buik of op de rug liggend genieten. Het ligvlak zelf kan verwarmd worden. De horizontal shower kan zowel in particuliere als in openbare wellness-ruimtes worden geplaatst.

Horizontal en Vertical Shower zijn de architectonische omzetting van een nieuwe, bewuste levenshouding, die op zoek is naar mogelijkheden om via onthaasting terug te keren tot een gezonder dagelijks leven. Op verschillende manieren dienen lichaam, geest en ziel in harmonie te worden gebracht om de dagelijkse stress beter tegemoet te kunnen treden.Bij de Horizontal Shower worden modulaire componenten van de Ambiance Tuning Technique gecombineerd met Waterbar waterpunten. Hierdoor kunnen verschillende presentatievormen van het water in drie scenario's worden aangeboden:

Scenario 1: Balancing Een strelende massage die op de buik liggend wordt beleefd. De watermassage verloopt met wisselend warme regenstralen (33-38 °C) tegen elkaar in lopend van de schouders en de voetzolen richting het midden van het lichaam. Ook de hoeveelheid water varieert. Resultaat is een zacht strelen van het lichaam door het water, met een heerlijk evenwichtig effect.

Scenario 2: Energizing In de ligpositie (op de buik) is dit scenario met zijn cascade-achtige waterpresentatie uiterst vitaliserend. Het water behandelt in verschillende, ook tegen elkaar in lopende richtingen, de hele rug van de schouders tot aan de voetzolen. fijne waterstralen volgt intensief klaterende regen, wederom gevolgd door fijne waterstralen – begeleid door meerdere temperatuurwisselingen (33-38 °C).

Scenario 3: De-Stressing Van dit scenario geniet men liggend op de rug. De beregening verloopt altijd gelijkvormig van de schouders naar de voeten. Wisselende temperaturen en hoeveelheden genereren een voelbaar golfachtige, strijkende waterloop en zorgen voor een subtiele ontspanning.

Over de Ambiance Tuning Technique Met de Ambiance Tuning Technique heeft Dornbracht een geheel nieuwe douchebelevenis gecreëerd. Voor het eerst kunnen verschillende soorten stralen gecombineerd worden tot voorgeprogrammeerde choreografieën van watertemperatuur en -hoeveelheid, die de individuele badrituelen verrijken: de drie scenario's Balancing, Energizing en De-Stressing beïnvloeden de drie menselijke dimensies lichaam en geest. Elk van deze scenario's gaat daarbij via de waterpunten JustRain, WaterSheet en WaterBar zo individueel om met de kracht en de geest van het water dat elke gebruiker daardoor zelf zijn stemming kan beïnvloeden. De waterpunten binnen de systeemarchitectuur kunnen zeer gevarieerd gecombineerd worden en maken zo een individuele planning en configuratie van het douchen mogelijk.

De Ambiance Tuning Technique werd door Dornbracht ontwikkeld met als overkoepelende motto 'Transforming Water' en voor het eerst gepresenteerd op de SHK Essen 2010.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Sanitair?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist