Dornbracht

Tara .Logic


De Tara .Logic van Dornbracht is gebaseerd op de vormentaal van de Tara Classic - een moderne designklassieker, maar is qua design bewust uitgerekt en ‘geverticaliseerd’. Door het weloverwogen weglaten van een rozet komt de lijnvoering nog slanker en langgerekter over. Een verticaliteit, die ook terug te vinden is in de architectuur van de Tara .Logic ritueelbadkamer.

Het resultaat is een minimalistische kraan, die overtuigt door de zuiverheid van haar vorm. De Tara .Logic doet denken aan de extreem ranke, sierlijke sculpturen van de Zwitserse kunstenaar Alberto Giacometti. Maar ook aan de minimalisering van hightech zoals die momenteel te vinden is bij bijvoorbeeld Apple’s iPod Nano. Een vorm die de hoogte in groeit. Een zeer doelgerichte vormgeving, die de kraan een bijzondere kracht en aanwezigheid verleent.”

 

De architectuur van de Tara .Logic ritueelbadkamer neemt deze vormentaal over, door het gebruik van ruimteverdelende panelen die door hun verschillende materialen de verschillende zones van elkaar scheiden. Tegelijkertijd vertaalt de architectuur de verticaliteit van de Tara .Logic in een fysieke activiteit. De badkamer als active spa, als private gym. Het lichaam als een instrument, dat op intelligente wijze wordt gehard. De verbinding tussen lichaam en geest, tussen intelligentie en elegantie. Want waar bij de eerder door Dornbracht gepresenteerde noviteiten MEM en LULU spiritualiteit respectievelijk zinnelijkheid voorop stonden, is dat bij Tara .Logic kracht. Een geavanceerde vorm van fitness, die lichamelijke en geestelijke doelen in harmonie brengt. Voor een nieuw, gezond zelfbewustzijn.

De zes zones van de Tara .Logic ritueelbadkamer zijn – gebaseerd op het idee van een active spa - opgezet als de verschillende onderdelen van een circuittraining in een fitnessstudio, die in vaste volgorde af te werken zijn, maar ook afzonderlijk kunnen worden gebruikt.

<1> PREPARATION

De enkele wastafel met verwarmde zitbank van elegant, donker hout is plaats voor geestelijk en lichamelijk ‘thuiskomen’. Hier was je je handen en daarmee de dagelijkse beslommeringen van je af, ontdoe je je van je kleren, ga je zitten om in alle rust te bekijken welke onderdelen de training vandaag moet omvatten. Maar deze zone wordt ook na de training gebruikt om je voor te bereiden op de terugkeer naar het leven van alledag - als cosmetica-ruimte met spiegel en zacht licht. De panelen in dit gedeelte zijn bekleed met stof, waardoor een aangename, zachte en warme akoestiek ontstaat.

<2> FACEWASH

De tweede zone onderscheidt zich alleen al visueel bewust van de eerste: de dubbele wastafel en de vloer zijn gedoopt in een actief geel, dat de ogen en geest reeds bij binnenkomen van deze ruimte verkwikt. En ook de handelingen die hier plaatsvinden, worden actiever: gezichtsbehandelingen, cosmetische fitness voor een dynamische, krachtige uitstraling. De vloerverwarming zorgt ervoor dat tijdens het inwerken van de maskers, scrubs en crèmes ook de blote voeten zich lekker voelen.

 

<3> BODY CLEANSING

De grondige reiniging tijdens het zitten pakt de Aziatische cultuur op van het zich reinigen vóór het baden. Krukje, emmer en een bijpassend lage Tara .Logic wanduitloop maken het mogelijk het lichaam in alle rust uitvoerig te wassen. Een smalle voeg in de vloer fungeert als afvoer. De panelen weerspiegelen de handeling van krachtige, grondige reiniging: door hun schuurpapierachtige uiterlijk doen ze denken aan een fijne, reinigende vijl.

<4> SHOWER

De Rainsky M is een overgangszone – tussen reiniging en bad, tussen bad en fitness, tussen fitness en het verlaten van de badkamer. Om de vrijheid van handelingen te waarborgen, zijn er geen ruimtelijke begrenzingen: slechts een verlaging in de vloer markeert het douchegedeelte. De bediening vindt plaats via de xTool thermostaatmodule aan de wand, waarmee naar wens de verschillende soorten ‘regens’ van de RainSky - hoofddouche, lichaamsdouche en regengordijn - afzonderlijk kunnen worden gekozen.

<5> CONTRAST BATH

 

Op deze panelen wordt de visualisering van de speciaal voor de Tara .Logic ritueelbadkamer gecomponeerde soundtrack afgespeeld. Daarbij wordt het geluid weergegeven in grafische signalen en als een ‘vloeiend’ beeld afgespeeld, tevens een associatie met het element water.

De actiefste zone van de Tara .Logic ritueelbadkamer. De trainingsunit voor de dagelijkse fitness. Zeer mannelijk, zeer rationeel. Een higtech-loopband die tijdens het trainen de stapfrequentie, polsslag en andere lichaamswaarden meet. Een spiegelend kamerscherm fungeert als scheidingswand voor dit gedeelte, dat daarmee alleen zichtbaar is wanneer het scherm wordt uitgeklapt.

De architectuur van de Tara .Logic ritueelbadkamer is ontworpen door Mike Meiré. Het design van de Tara .Logic is van Sieger Design. De kraan is verkrijgbaar als eenhendelmengkraan-serie, in de oppervlakken chroom en mat-platina.

Kijk voor meer informatie op: www.dornbracht.com

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist