De laatste badkamertrends

op een rijtje

Tijd voor een nieuwe badkamer? Er valt heel wat te kiezen. Vooral nu we steeds meer tijd thuis doorbrengen, krijgt de badkamer vaak wat extra aandacht. Het is allang niet meer een ruimte om alleen even vlug te douchen, tanden te poetsen of een was te draaien. De      badkamer is een plek geworden om tot rust te komen. Een fraaie badkuip, een mooie douchecabine aan het complete plaatje wordt veel aandacht besteed. Maar wat zijn de nieuwste trends voor de badkamer? De meest opvallende zaken vind je hieronder.

Industriële look

Het is voor sommige mensen misschien even wennen, maar de industriële look doet ook in de badkamer zijn intrede. Dat betekent betontegels en kranen en douches in de kleur      zwart. Als dit je aanspreekt, kun je de komende tijd volop aan de slag, want deze trend wint steeds meer terrein. Je kunt bijvoorbeeld een zwarte waskom kopen en die combineren met een houtkleurig tafelblad. Durf je het zwart nog niet zo goed aan? Test het dan eerst eens uit door bijvoorbeeld zwarte handdoeken aan te schaffen. Zo kun je alvast bekijken hoe zwarte tinten in jouw badkamer tot hun recht komen.

Het vrijstaande bad

Eigenlijk is het vrijstaande bad allang geen trend meer, maar een echte blijver. Waar we twintig jaar geleden alle badkuipen inmetselden, is het nu juist steeds vaker gebruikelijk om voor een vrijstaande badkuip te kiezen. Vaak kiezen mensen voor deze optie vanwege het onderhoudsgemak. Je loopt immers heel gemakkelijk aan alle kanten om het bad heen en je kunt zowel het bad zelf als de vloer er omheen heel eenvoudig schoon houden. Daarnaast ziet het er natuurlijk fantastisch uit!

Rust en ruimte

Als je echt helemaal tot rust wilt komen, is het van belang om er voor te zorgen dat de omgeving rust uitstraalt. Met een Scandinavische stijl kun je dat effect heel goed bereiken. De Scandinavische badkamer straalt eenvoud en rust uit. Lichte kleuren in combinatie met natuurlijke materialen zoals hout, maken het geheel tot een plek waar je graag wilt zijn. De wandtegels zijn in deze setting vaak wit of hebben slechts een heel licht tintje. Op de vloer kun je eventueel nog wat meer met kleur spelen, zolang je het maar bescheiden houdt.

De eyecatcher

Misschien wel het tegenovergestelde van de rustige badkamer die we zojuist bespraken, is de eyecatcher die je kunt creëren door bijvoorbeeld een wand een opvallende kleur te geven. Doe dit nooit met de hele badkamer, maar kies een specifieke wand uit die je een kleurtje wilt geven. Je kunt bijvoorbeeld met het tegenwerk een bijzonder effect creëren door afwisselende kleuren te gebruiken.

Plantje erbij

Misschien heb je er nooit zo bij stilgestaan, maar planten doen het vaak verrassend goed in de badkamer. Dat heeft onder meer met de luchtvochtigheid in de ruimte te maken. Een plant in je badkamer zorgt voor een natuurlijke uitstraling.

 

Nog meer inspiratie nodig? Volg de link voor veel meer badkamertrends.    

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Badkamertrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist