De badkamers van nu

duurzaam en energiezuinig

Of je nu een moderne badkamer wilt of gaat voor meer luxe, de badkamers van nu zijn vooral duurzaam en energiezuinig. Energiezuinig is op dit moment het woord dat je overal hoort. Dat komt natuurlijk vooral door de hoge energieprijzen. Wie wil nu niet bezuinigen op energie. In badkamers wordt veel water gebruikt.

Daar kunnen we, dankzij moderne technologieën veel tegen doen. Die technologieën passen prima in een moderne badkamer. Eigenlijk passen ze in elke badkamer, of je nu kiest voor een moderne badkamer, een eenvoudige badkamer of een badkamer die lijkt op een compleet wellnesscentrum. Zo worden er steeds meer waterbesparende toiletten geplaatst. Gelukkig niet alleen op badkamers. Wanneer je toe bent aan een nieuwe badkamer of als je de badkamer gaat verbouwen kies dan voor duurzame materialen. Duurzame materialen zijn materialen die makkelijk hergebruikt of gerecycled kunnen worden zoals glas, keramiek en natuursteen. Buiten het feit dat deze materialen milieuvriendelijk zijn kun je ze ook veel makkelijker schoonhouden. 

We brengen steeds meer tijd door in de badkamer

Vroeger werd de badkamer vooral gebruikt om snel te douchen of je gezicht en handen snel te wassen en je tanden te poetsen. Nu brengen we steeds meer tijd door in de badkamer. Dat komt omdat de badkamers van nu groter zijn en steeds vaker worden ingericht om even tot rust te komen. De badkamers van nu zijn, behalve energiezuinig en duurzaam, ook steeds luxer. Aarde tinten, natuurlijke materialen en natuurlijk marmer, zorgen voor een luxe uitstraling. In plaats van wit en zwart, zie je steeds meer hout, bruine tinten en natuursteen in badkamers. De badkamers worden ook steeds vaker voorzien van een stoomdouche, sauna of bubbelbad. Plaats op het bad een mooie houten plank en zet daar geurkaarsjes op en een lekkere kom thee voor een nog betere ontspanning. Een andere trend is dat het bad wordt geplaatst in de slaapkamer waar je ook goed tot rust kunt komen. Dat betekent wel dat je dan in je slaapkamer een waterbestendige vloer en eventueel een scheidingswand moet maken. 

Slimme energiezuinige apparaten

Slimme energiezuinige apparaten helpen bij het verlagen van de energierekening. Je kunt, zoals eerder gezegd, bijvoorbeeld een waterbesparend toilet plaatsen. Maar er zijn ook waterbesparende douchekoppen en kranen. Zo kun je kranen en lampen plaatsen met bewegingssensor. Als je een waterbesparende douchekop plaatst, zorgt de EcoSmart technologie ervoor dat er een minimale hoeveelheid water wordt doorgelaten. Dit gebeurt zonder dat je er tijdens het douchen ook maar iets van merkt. Energie besparen gaat dan zonder dat je er erg in hebt!

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Badkamertrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist