Badkamertrends 2015

Inspirerende badkamers

De laatste tijd komt er steeds meer aandacht voor het gezellig inrichten van de badkamer. Er zijn elk jaar weer nieuwe inspirerende trends te vinden. De badkamer is niet langer enkel een functionele ruimte die ongezellig en steriel wordt ingericht, we willen een ruimte met comfort die wellness, luxe en ontspanning uitstraalt. Je dagelijkse routine in de badkamer moet een moment zijn waarbij je kan ontspannen en genieten.

Er zijn veel verschillende badkamertrends te vinden in 2015. Eén ding hebben ze allen gemeen: luxe en comfort. We zien veel vrijstaande baden, hangende badkamermeubels en wastafels met dubbele wasbakken.

Kleuren badkamertrends 2015

Zwart is de kleur van 2015. Het staat stijlvol en straalt warmte en luxe uit. Je kan kiezen voor chique zwarte accenten of mooie zwarte accessoires. Je kan het ook grootser aanpakken en kiezen voor zwarte tegels of zelfs een zwarte badkuip voor degenen die echt eens iets anders willen. Het zwart combineert perfect met wit en grijstinten.

badkamer kleuren

Foto: Thebalux

Ga jij liever voor een landelijke badkamer? Dan passen natuurlijke kleuren beter. Aardekleuren, zandkleuren, gebroken wit en zachte pastels zijn hiervoor perfect. In ons artikel ‘De landelijke badkamer’ lees je hier alles over.

Open doucheruimte

De laatste jaren is de inloopdouche erg populair geworden en ook in 2015 zijn we de open doucheruimte weer volop terug. Met een inloopdouche creëer je op een eenvoudig manier een ruimtelijk en luxe effect. Een gesloten douchecabine maakt je badkamer optisch een stuk kleiner. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, past een open doucheruimte ook prima in wat kleinere badkamers.

badkamertrends 2015

Foto: Hansgrohe

Hout in de badkamer

Het gebruik van hout is een van de trends die we zien in 2015. Hout is het ideale materiaal om een echte wellness ervaring te creëren in je eigen badkamer. Het zorgt voor een prettige, ontspannen en natuurlijke sfeer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan houten accessoires, kastjes en planken. Ook een houten wastafel of zelfs een houten bad behoren tot de opties. Hout in de badkamer past perfect bij het landelijk wonen, maar is ook prachtig in combinatie met een strakke en minimalistische inrichting.

houten badkuip

Foto: Mijn Bad

Hout is wellicht niet het eerste materiaal waar je aan denkt bij een badkamer omdat het over het algemeen gevoelig is voor water en vocht. Er zijn echter genoeg houtsoorten die uitstekend in de badkamer gebruikt kunnen worden. Denk hierbij aan hardhout zoals teak, merbau en sipo mahonie of juist massief bamboe.

Tegel badkamertrends 2015

In 2015 geldt voor tegels: hoe groter, hoe beter. Denk aan XXL tegels van 50x50 cm of 60x60 cm. Deze grote tegels zorgen voor een luxe en royale uitstraling en staan tegelijkertijd rustgevend. Er is volop keuze, van diverse dessins en vormen tot reliëfs en bijzondere 3D-effecten. Ook zijn er veel keramiek tegels te krijgen met een hout- en steendecor.

Foto: Clou Tegeltrends

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Badkamertrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist