Badkamertrends

Welke verlichting kies je in de badkamer

Bij de inrichting van de badkamer wordt er als eerste gedacht aan het type bad, de kleur van de tegels, de kranen en de douche. Ook de vraag of je de wastafels rond of vierkant maakt, komt aan bod De verlichting komt als laatste aan de beurt of wordt zelfs helemaal vergeten. Toch speelt de verlichting een belangrijke rol. Zowel praktisch gezien als qua sfeer.

Moet ik juist heel veel licht hebben, of op sommige plekken wat minder? Moet het licht heel warm zijn, of juist niet? Moeten alle lampen en of spots waterdicht zijn? Ook het type badkamer is belangrijk voor de keuze verlichting die er gemaakt wordt. Een moderne badkamer met strakke designarmaturen mag zakelijker en koeler aanvoelen dan een klassieke badkamer die meer gezelliger en warmere kleuren.

De badkamer wordt het beste verlicht door indirect verlichting. Het is beter om verschillende armaturen te plaatsen met minder Wattage en wat minder lichtopbrengst, dan één groot armatuur met heel veel lichtopbrengst. Led tl verlichting zou een uitkomst kunnen zijn. Een groot armatuur zal veel schaduwen werpen en te weinig licht geven op de plaatsen waar dat gewenst is. In de douche is veel licht gewenst, dit enerzijds omdat men hier ’s ochtends wakker onder wordt tijdens het douchen. Anderzijds omdat veel licht tijdens het douchen gewoonweg fijner is dan een half schemerende douche. Boven het bad zijn spots aan te raden die niet zo veel licht geven als in de douche, dus een inbouwspot met minder wattage. Er kan ook voor gekozen worden om toch spots met een hoger wattage te nemen, maar deze dan te dimmen als je het bad gebruikt. Of er nu wel of geen verlichting in de spiegel gemonteerd is, bij het scheren, tanden poetsen of het aanbrengen van de make-up is sterke verlichting gewenst. Plaats twee spots boven de spiegel met een brede stralingshoek om de schaduwen te voorkomen.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Verlichting?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist