Geesa badkameraccessoires

Haiku

Geesa heeft een nieuwe collectie badkameraccessoires ontwikkeld in samenwerking met topontwerper Marcel Wanders. Deze samenwerking heeft geleid tot een collectie badkameraccessoires met een internationale allure waarvan de fraai ontworpen details de hele badkamer naar een hoger niveau tillen. De lijn wordt op de markt gebracht onder de naam 'Haiku'.

Haiku
Een Haiku is van origine een Japans, visueel gedicht. Volgens directeur Ben van der Steen van Geesa sluit de Haiku-collectie hierop aan en is het "poëzie voor de badkamer; onweerstaanbare sanitair-juwelen die overal zullen schitteren." De Haiku collectie kent een vrije opzet en laat verrassende combinaties toe van verschillende materialen als hoogglans chroom, wit keramiek en donker wengé hout. De collectie omvat meer dan 40 verschillende artikelen die tegelijkertijd veel keuzevrijheid maar ook eenheid in vorm bieden. Strakke en organische vormen kunnen in deze lijn gecombineerd worden. De strakke lijnen van het planchet bijvoorbeeld, contrasteren met de bijna wulpse vormen van het keramiek, maar vormen tegelijkertijd een harmonieus geheel. Diverse artikelen zijn voorzien van een magneet waardoor ze onverstoorbaar kunnen blijven staan. De lijn kan ook buiten de badkamer gebruikt worden; behalve de artikelen die je in de badkamer verwacht, zijn er in de collectie bijvoorbeeld ook een champagnekoeler, een kandelaar, vazen en fotolijstjes opgenomen.

Mix tussen Oosten en Westen
Voor topontwerper Marcel Wanders hebben de drie delen van een Japanse Haiku ieder voor zich inhoud en betekenis, waarbij ze gezamenlijk kunnen leiden tot onvergetelijke poëzie. "Dingen zijn niet mooi of lelijk op zich... dingen worden wat ze kunnen zijn in de context van hun omgeving. De serie badkameraccessoires die ik voor Geesa heb ontworpen betreffen het soort beeldende poëzie die mij in de Haiku zo vervoert. De Haiku is het resultaat van nauwkeurig waarnemen en liefdevolle zorg. Een Haiku is niet zomaar een klein gedicht van drie regels met 5-7-5 lettergrepen ieder. Even zo belangrijk is de verwondering en de haast kinderlijke verbazing die er uit spreekt. Haiku lezen wil zeggen 'de indrukken ondergaan'. Haiku heeft niet veel uitleg noch intellectueel gedoe nodig. En hetzelfde geldt voor de Haiku serie die ik heb ontworpen."

Omvangrijke collectie
De Haiku collectie bestaat onder andere uit chromen en houten planchetten, glashouders, handdoekringen, toiletrolhouders, toiletborstelhouders, diverse haken, zeepdispensers, vazen en verder een badgreep, spiegel, champagnekoeler, waxinelichthouder, kandelaars en een fotolijst.

Over Geesa
Geesa is al 125 jaar actief met badkameraccessoires en marktleider in Nederland in het professionele segment. De samenwerking met topontwerper Marcel Wanders is het resultaat van de nieuwe, innovatieve koers van Geesa. Met de slogan 'Dutch Detail' richt Geesa zich nog meer op de details in de badkamer. Deze kleine accessoires zijn onlosmakelijk verbonden met de uitstraling van de badkamer en zijn in dat opzicht net zo beeldbepalend als het geheel. Met de Haiku collectie benadrukt Geesa haar passie voor design, met een duidelijke knipoog naar de Nederlandse roots: 'Design met Dutch Dna'. Een Nederlands karakter als garantie voor kwaliteit en klasse.

Over Marcel Wanders
Marcel Wanders is product- en interieurontwerper die internationale bekendheid verwierf met de Knotted Chair, die hij in 1996 voor Droog Design ontwierp. Zijn werk is alomtegenwoordig; de ontwerpen worden wereldwijd geproduceerd door toonaangevende bedrijven waaronder Flos, Alessi, Puma, KLM Royal Dutch Airlines, MAC Cosmetics, Cappellini, B&B Italia, Moroso en Target. Wanders is medeoprichter van het succesvolle designlabel Moooi, waarvan hij tevens art director is. Additioneel ontwerpt hij voor architectonische projecten waaronder het Kameha Grand hotel in Bonn, het Mondrian South Beach hotel in Miami en de Villa Moda winkel in Bahrein. 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Badkameraccessoires?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist