Geesa badkameraccessoires

Haiku wordt museumstuk

De Haiku badkamercollectie van Geesa, ontworpen door Marcel Wanders, is vanaf 1 februari te bewonderen als museumstuk. De Haiku collectie is geselecteerd voor de tentoonstelling Marcel Wanders: Pinned Up in het Stedelijk Museum; het internationale instituut, gewijd aan moderne en hedendaagse kunst en vormgeving. Deze designtentoonstelling toont ontwerpen uit het hele oeuvre van deze internationaal vermaarde Nederlandse designer. Zo ook een strak vormgegeven opstelling uit de bijzondere Haiku collectie. De tentoonstelling Marcel Wanders: Pinned Up is te bezichtigen van 1 februari t/m 15 juni 2014 in het Stedelijk Museum in Amsterdam.

Marcel Wanders
Marcel Wanders wordt beschouwd als een van de meest toonaangevende designers van dit moment. Hij is bekend om zijn meubelen, interieurs en eigenzinnige art direction. In 1996 brak hij internationaal door met de Knotted Chair. De tentoonstelling in het Stedelijk Museum bevat ontwerpen uit het hele oeuvre van de designer, dat de periode beslaat van eind jaren tachtig tot nu. Meer dan 400 objecten kunnen worden bewonderd in de monumentale ondergrondse ruimte in de nieuwe vleugel van het Stedelijk Museum, zoals meubelen, lampen, apparaten, bestekken, behang, verpakkingen en sieraden. Marcel Wanders: Pinned Up is de eerste overzichtstentoonstelling van de ontwerper in Europa sinds 1999.

Haiku
Geesa heeft in samenwerking met Marcel Wanders de Haiku serie ontworpen. De designer heeft zich voor de Haiku badkameraccessoirecollectie laten inspireren door de gelijknamige Japanse dichtvorm. De Haiku serie kent een vrije opzet en laat verrassende combinaties zien, die één vormtaal uitspreken. Er is gebruik gemaakt van verschillende materialen, zoals hoogglans chroom, wit keramiek en donker wengéhout. De rechte lijnen van de planchetten contrasteren met de bijna wulpse vormen van het keramiek, maar vormen tegelijkertijd een harmonieus geheel. Een ander uniek detail van de Haiku collectie is de magnetische aantrekkingskracht van de losse accessoires, waardoor deze onverstoorbaar blijven staan. Met de Haiku badkameraccessoires wordt een badkamer naar een hoger niveau van design getild.

Haiku in Stedelijk Museum
De fraaie opstelling uit de Haiku serie, die is opgenomen in de tentoonstelling Marcel Wanders: Pinned Up, bestaat uit een planchet van wengéhout met een wit keramieken zeepschaal, een chromen handdoekhouder en een planchet van wengéhout met twee wit keramieken vazen. Deze Haiku laat zien hoe goed Design met Dutch DNA samengaat met internationale allure.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Badkameraccessoires?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist