Badkamer verbouwen:

3 praktische tips

Ben jij uitgekeken op de tegeltjes die je jaren geleden hebt uitgezocht of ben je net verhuisd en is de badkamer gedateerd? Wat de reden ook is, jij wilt je badkamer verbouwen. Daar komt nogal wat bij kijken, dus het is verstandig om je goed in te lezen. Om je verder te helpen geven wij 3 praktische tips voor een geslaagde badkamer renovatie.

Indeling van de badkamer

Wanneer je de indeling van de badkamer hetzelfde houdt, hoef je geen leidingwerk te laten verleggen. Dit scheelt je flink wat geld. Wil je toch het liefst een nadere indeling? Zoek dan voordat je aan de slag gaat eerst uit of dit mogelijk is. Zo voorkom je dat je voor onverwachte verrassingen komt te staan.  Meet de badkamer altijd heel precies op en maak een bouwtekening voordat je verdere plannen maakt. Vergeet hierbij niet om de deur en eventuele ramen in te tekenen.

Bad of douche?

Het uitzoeken van het sanitair is een hele leuke klus, maar tegelijkertijd ook erg lastig. Ga jij voor een douche of lig je het liefst in bad? Of wil je het alle twee? En kies je dan voor een douchekop boven het bad of heb je genoeg ruimte om allebei aan te leggen? Met douchedeuren op maat laat je een douche maken die helemaal aansluit bij jouw wensen en eisen. Voordat je gaat kijken naar het sanitair kan je ook een moodboard maken. Zo zie je direct welke stijl bij jou past, inclusief kleurenpalet. Dit maakt het ook eenvoudiger om tegels en accessoires op te zoeken.

Tijdloos interieur

Het kan aantrekkelijk zijn om de laatste trends te volgen, maar met een tijdloos design beleef je hier over 5 of 10 jaar ook nog plezier aan. Of is het makkelijker om je huis te verkopen als je van plan bent om binnen een paar jaar te verhuizen. Sommige items passen altijd goed in het interieur, zoals een badkamerspiegel met verlichting. Bedenk ook alvast waar de badkamer in de toekomst geschikt voor moet zijn. Is de indeling bijvoorbeeld nog praktisch als je over een paar jaar kinderen hebt? Of als je juist wat slechter ter been bent?

Makkelijk schoon te houden

Een praktische badkamer maak je makkelijk schoon. Kies voor harde en gladde materialen die makkelijk af te soppen zijn, zoals glas, keramiek en kunststof. Door de vloer vrij te houden kan je makkelijk dweilen. Een zwevend wastafelmeubel en zwevend toilet zijn niet alleen praktisch maar zien er ook stijlvol uit. Hetzelfde geldt voor een inloopdouche. Deze is makkelijk te reinigen, je hebt veel ruimte tijdens het douchen en de douche heeft een elegante uitstraling.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Badkamertrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist