Badkamer inrichten

Hoe richt je een badkamer in?

Tegels

De badkamer is vaak betegeld met keramische tegels. Deze tegels zijn eenvoudig in reiniging, waterdicht en tegenwoordig te krijgen in allerlei kleuren, maten en soorten. Om de juiste tegel te kiezen voor uw badkamer, let u op de volgende aspecten.

Slipweerstand

Een badkamer is vochtig en vaak nat en bestaat het risico dat u valt of uitglijdt. De slipweerstand van een tegel bepaalt hoe ruw een tegel is en hoe goed deze tegel bestand is tegen vuil en slijtage. Het is van belang dat u tegels met de juiste slipweerstand aanschaft.

Formaat

Natuurlijk moet u ook denken aan de afmetingen van uw tegels. Wanneer u redelijk grote tegels koopt, moet u denken aan minder voegwerk, maar het werken rond buizen is lastiger. Ook heeft u meer afval en kost het langer de tijd om de voeglijnen netjes te bepalen. Als u kleinere tegels gebruikt, bijvoorbeeld mozaïektegels, kampt u met het probleem dat u meer voegmateriaal nodig heeft en u heeft meer tijd nodig voor het voegen van deze kleine tegeltjes. Maar u hoeft bij mozaïektegels minder slijp- en knipwerk te verrichten. Wanneer u het formaat van uw tegel bepaalt, is het handig als u deze voor- en nadelen in acht neemt.

 

Badkamermeubel

Voor velen is een badkamermeubel een must. Tegenwoordig is een badkamer vaak bekleed met een wasbak, een werkblad rond de wasbak en lades/kasten. Dit meubel is het centrale punt van uw badkamer. Daarom is het van belang dat u goed nadenkt over de hoogte, doorgaans circa 80 centimeter. Ook is het belangrijk om na te denken over de vorm van uw wasbak en het werkblad. Dit werkblad is vaak minstens 50 centimeter diep en 75 centimeter breed. Naast de vormgeving van uw badkamermeubel is het materiaal ook heel belangrijk in uw afweging. Kiest u voor hout, bijvoorbeeld eik of teak, let u dan op de duurzaamheid (klasse 1) en verzorg uw hout mits deze gevoelig is voor vocht, anders vertonen ze na een tijd vlekken en kringen.

Indien u kiest voor plaatmateriaal, komt u vaak terecht bij HDF, een stevige plaatsoort. Ook is MDF een goede optie, maar deze is wat minder stevig en wat flexibeler in omgang. De beschermingslaag is bijvoorbeeld laminaat, waardoor u eenvoudig uw eigen stijl creëert.

 

Verlichting

De verlichting voegt sfeer, kleur en stijl toe aan uw badkamer. Als u verlichting plaatst, houdt u rekening met de verschillende stappen voor het kiezen en monteren van uw verlichting.

Er zijn vele verschillende verlichtingstypes, waaronder de algemene verlichting, accentverlichting en taakverlichting. De algemene verlichting bestaat doorgaans uit spotjes en functioneren als aangename sfeerverlichting. De accentverlichting is te vergelijken met een wellness center, waar u compleet tot rust komt. Deze verlichting is gefocust op sfeer en ontspanning. De taakverlichting zorgt ervoor dat u optimaal uw taken uitvoert, bijvoorbeeld scheren of opmaken.

Daarnaast is het heel belangrijk om ervoor te zorgen dat u een overzichtelijk plan maakt voor het plaatsen van uw verlichting. Denk daarbij aan symmetrie en de creatie van sfeer.

Tot slot is het van groot belang om de verlichting van de juiste armaturen te voorzien. In een vochtige ruimte, zoals de badkamer, is het noodzakelijk dat uw verlichting niet lijdt onder het water.

 

Een goed advies is goud waard 

Wanneer u een mooie badkamer wilt, gaat er niets boven een goed advies en wat hulp van iemand met veel kennis. Wanneer u zeker wilt weten dat u goed wordt geholpen. Informeer dan eens bij een van onze 5-sterrepcpecialisten.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Sanitair?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist