Badkamer ideeën

om jouw badkamer groter te laten lijken

Op zoek naar kleine badkamer ideeën die de hele ruimte groter laten lijken? Het gebrek aan vierkante meters, beperkt natuurlijk licht en het aantal armaturen om in te persen, maken een kleine badkamer tot één van de meer uitdagende ruimtes om te decoreren. Maar als je het goed doet, kan de hele kamer lichter en ruimer lijken. En nee, je hoeft geen honderden euro’s uit te geven om een ​​raam in de muur te kerven (of een beroep te doen op iets retro's, zoals glazen bakstenen).

Deze kleine badkamerideeën gaan verder dan het optimaal benutten van de beschikbare ruimte en bewijzen dat gedurfde design elementen zelfs in de kleinste kamers thuis kunnen blijven. Dit zijn de beste manieren om damestoiletten, half baden en kleine (soms raamloze) badkamers om te toveren in minder krappe, leukere situaties. Je kleine badkamer is misschien wel je volgende favoriete kamer.

1. Houd je kleuren licht en helder

Een houten vloer en ijdelheid geven een stads badkamer een warm en sereen gevoel. Een zachte mintgroene tint reflecteert natuurlijk licht uit het raam. Door de ruimte van een vrijstaande bad voelt de kamer meer open aan, net als een lichtgewicht gordijnstof, die maximaal licht binnenlaat.

2. Spiegel een muur

In plaats van gewoon een spiegel op maat aan de muur te hangen, kun je overwegen een hele muur van jouw kleine badkamer te spiegelen. De weerkaatsing van licht en patroon (en soms die open deur) zal hetzelfde goede werk doen als een raam. Een badkamerspiegel heeft op deze meerdere doeleinden, waardoor een hele muur van spiegel multifunctioneel is. Een mooie badkamerspiegel aan de wand heeft ook een decoratieve waarde. Daarnaast zijn er tegenwoordig vele opties die de functionaliteiten van de spiegel uitbreiden.

3. Geef het gordijn een extra tintje

Als je de luxe hebt om te kiezen waar je douchegordijn heen gaat, zeggen vele badkamer experts dat je "de gordijn helemaal omhoog moet hangen" voorbij de gebruikelijke hoogte van het bad. "Als je het gordijn bijna tot aan het plafond uittrekt, zullen de muren zeker langer worden", geven de experts aan, eraan toevoegend dat hoe hoger je plafond in de badkamer, hoe meer dit zal helpen.

4. Houd de vloer vrij

Door de vloer te bedekken met handdoeken of tapijtjes kan een krappe ruimte ontstaan, om nog maar te zwijgen van struikelgevaar. Door opbergers aan de muur te installeren, houdt je alles wat je nodig hebt binnen handbereik. Dit is een steeds populairder concept in Nederland.

5. Probeer een groot tegel patroon of achtergrond in de badkamer

Je denkt misschien dat je voor een klein motief moet gaan, maar het is eigenlijk beter om groot te gaan. "Middelgrote en grootschalige achtergronden en tegelpatronen kunnen een ruimte zelfs groter doen lijken", legt James uit. Of je nu kiest voor grote tegels of een nog groter patroon is aan jou; ze zegt dat ze allebei "een illusionaire schaal zullen geven in krappe ruimtes.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Badkamertrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist