Axor Badkamers

Bouroullec

"Wie heeft nu niet de wens om zijn badkamer geheel naar eigen individuele voorkeur in te richten?" Met Axor Bouroullec bieden wij ´de vrijheid van vrije indeling´ - zodat deze ruimte geheel op de persoonlijke behoeftes en wensen van de gebruiker kan worden toegesneden." Philippe Grohe, brandmanager Axor, vat hiermee het principe van de nieuwe badkamercollectie Axor Bouroullec samen. De collectie is ontwikkeld door Axor, het designermerk van Hansgrohe AG, in samenwerking met de Franse broers Ronan en Erwan Bouroullec. De ontwerpers zijn steeds op zoek naar de juiste balans tussen vorm en functie van een object, evenals de interactie tussen de gebruiker en de omgeving. Met Axor Bouroullec definiëren Axor en de designers het thema ´individualisering in de badkamer´: als in een spel kunnen de kranen op vele manieren met de planchetten gecombineerd worden. "Nu hoeft de kraan niet meer precies en alleen maar in het midden en op de achterrand van de wastafel geplaatst te worden", verklaard Philippe Grohe. Bij Axor Bouroullec kunnen de kranen vrij ingedeeld worden: op een geïntegreerd planchet, die als centraal designelement steeds terugkomt in deze collectie, voor of naast de wastafel of op de wand. Als resultaat biedt de badkamercollectie een veelvoud aan individuele vormgeving- en oplossingsmogelijkheden, om iedereen zijn ideaal van functionaliteit, esthetiek en persoonlijke balans te laten verwezenlijken.Al sinds enkele jaren werken Ronan en Erwan Bouroullec met Axor samen. Hun eerste ´schreden in de badkamer´ zetten zij in 2005 in het kader van het Axor WaterDream project. "Op basis hiervan hebben wij - door onze jarenlange designsamenwerking - met Axor Bouroullec een mijlpaal op het gebied van individuele badkamervormgeving bereikt", aldus Philippe Grohe.

Het collectieconcept: "De vrijheid van vrije indeling"
Het karakteristieke kenmerk van Axor Bouroullec is de uitnodiging aan de gebruiker, zijn persoonlijke oplossing voor zijn eigen geheel individueel vormgegeven badkamer te vinden.

Bij de wastafel bieden de planchetten niet alleen veel plaats voor persoonlijke spullen, tegelijkertijd zijn zij ook de basis voor de keuze uit vele compositiemogelijkheden van kraan en wastafel. De kraanuitlopen en -grepen zijn vrij te plaatsen op de planchetten - en wel precies daar, waar zij in de individuele situatie gebruikt gaan worden: bijvoorbeeld op een plaats die voor kinderen makkelijk bereikbaar is of op een positie die zich uitstekend voor linkshandige gebruikers leent. Of een plek die kenmerkend is voor iemands persoonlijke smaak. In combinatie met de wastafels, die als wand- of inbouwmodel met één of twee geïntegreerde planchetten verkrijgbaar zijn, vermenigvuldigen de vormgeving- en indelingopties zich verder. "Uiteindelijk heeft iedereen de vrijheid om te beslissen welke oplossing voor hem of haar het beste is", verklaren Ronan en Erwan Bouroullec.

De sleutel tot de collectie: het spel met de planchetten
Niet voor niets speelt het planchet binnen de collectie de hoofdrol en vormt een consequent element voor design, functie, service en comfort. Zo kunnen de planchetten overal in de badkamer ingezet worden: als wastafelelement waar de kraan op geplaatst kan worden of als nuttig, ruimtebiedend accessoire. Ook de Axor Bouroullec opbouwkranen zijn verbonden aan het principe van comfort, service en multifunctionaliteit: met hun planchetten zijn de watervoerende elementen voor wastafel, douche en bad tegelijkertijd een praktisch meubel. Hiermee vormen zij een volledig nieuwe kraansoort.

Ronan en Erwan Bouroullec concentreren zich bij de productvormgeving op zowel zintuiglijke als praktische aspecten - dit is in de gehele collectie terug te zien. Vandaar dat Axor Bouroullec ook voor de douche de passende oplossing biedt voor invulling van individuele behoeften. Hier zorgen de geïntegreerde planchetten van de opbouwkraan voor een opgeruimde douche, terwijl zij tegelijkertijd een eenduidig badkamerdesign mogelijk maken. Net als bij de wastafel geeft het Axor Bouroullec bad alle vrijheid om zelf te kiezen: gebruik ik de beide planchetten om de radio op grijpafstand in de buurt te hebben, de natte spons op te leggen of om de badkraan te plaatsen?

Of zij nu een deel van de wastafel of het bad zijn of als een individueel accessoire of als kraan zelf fungeren - de planchetten vervullen altijd meer dan één functie.

Het design: opvallend onopvallend
Bovendien voegen de individuele elementen van Axor Bouroullec zich in hun onopdringerige en elegante uiterlijk perfect in verschillende badkamerinrichtingen. De vloeiende, eenvoudige en natuurlijke vormen - zonder hoeken en kanten - volgen de stroom van het water en nodigen zo uit tot aanraken. "Voor ons was het belangrijk," vertellen de ontwerpers Ronan en Erwan Bouroullec, "producten vorm te geven die door hun rustige uitstraling een warme balans in de ruimte opleveren. Onze intentie was dat de gebruiker zich helemaal prettig voelt als hij zich in de badkamer bevindt." Geheel volgens deze eis hebben ergonomie en comfort vanzelfsprekend de hoogste prioriteit bij Axor Bouroullec.

Het zien en aanraken voelt gewoonweg prettig en goed aan. Aan de basis hiervan liggen functionaliteit en kwaliteit op het hoogste niveau ten grondslag - twee kenmerken, die wederom de basis voor de levensduur van de producten vormen. Tegelijkertijd speelt voor de ontwerpers het thema duurzaamheid een beslissende rol. "Zo zet Axor Bouroullec met een minimaal metaalgebruik bij de kranen en de gereduceerde waterdoorlaat van 5 liter per minuut ook op het gebied van zorgzame omgang met duurzame bronnen nieuwe maatstaven," verklaart Philippe Grohe.

De eerste badkamer met Axor Bouroullec door Bouroullec
Hoe dit vormgevingsprincipe er in de praktijk kan uitzien, tonen de ontwerpers zelf. Zij creëerden met Axor Bouroullec een geheel persoonlijke badkamer, waarin iedereen - familie, vrienden, gasten - zijn eigen plek voor ontspanning vindt en waar men zich prettig en op zijn gemak kan voelen. De heldere en opgeruimde structuur in combinatie met de lichte kleuraccenten en veel zacht, warm licht creëren een gevoel van vrijheid: "Feel free to compose".

Over Axor
Axor, het designermerk van Hansgrohe AG, geldt als begrip voor de hoogste kwaliteit en perfect, innovatief design in de exclusieve badkamer. Met een veelvoud aan onafhankelijke, omvangrijke collecties, die Axor in samenwerking met internationaal gerenommeerde architecten en designers zoals Philippe Starck, Antonio Citterio, Jean-Marie Massaud, Patricia Urquiola, Ronan en Erwan Bouroullec en Phoenix Design ontwikkelt, biedt het designermerk een brede vormgevingsruimte voor onderscheidende, individuele badkameroplossingen en ruimtevisies. Axor collecties zijn te vinden in Burj Khalifa en de Yoo appartementen in Manhattan, de Bulgari Hotels in Milaan en Bali, het cruiseschip "Queen Mary II", de Lufthansa First Class Lounge in Frankfurt en het Mandarin Oriental Hotel in Barcelona. Brandmanager is Philippe Grohe (43), kleinzoon van oprichter Hans Grohe.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Sanitair?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist