Aquaconcept muur- en plafondprofiel

onzichtbaar en gepatenteerd

Wie droomt niet van een glazen douchewand die wel verzonken lijkt in de tegelmuur, zonder een zichtbaar profiel? In het 'Wallconcept Invisible' van Aquaconcept zit het aluminium profiel alvast mooi, stevig en onzichtbaar weggewerkt in de muur, achter de tegels. Opnieuw een gepatenteerde innovatie waarmee Aquaconcept ongetwijfeld zowel zal scoren bij de eindgebruiker als bij de (interieur)architect.

De eindgebruiker krijgt immers een volle glaspartij die mooi overvloeit in zijn betegelde muur, of dit nu een rechte dan wel schuin aflopende muur is, en hij hoeft ook geen zichtbaar profiel te onderhouden. Voor de eigenlijke betegeling, slijpt de installateur een groef in de muur van boven naar beneden, met een speling van 15 mm diep en 12 mm breed. Het aluminium profiel wordt in de groef gebracht. Na betegeling van de muur kan de installateur het 8 mm glaspaneel in het profiel schuiven. Het glaspaneel wordt geklemd met een waterdichte kunststofdichting. Dus geen gebruik van siliconen op de muur die na verloop van tijd toch maar zouden losweken... Met diezelfde kunststofdichting wordt het glaspaneel vervolgens netjes waterdicht gemaakt tegen de muur.

Behalve in de badkamermuur kan het concept van het onzichtbare profiel ook worden toegepast in het plafond. Aquaconcept ontwikkelde daartoe de 'Inoxconcept Sky Invisible'. Men kan hierbij ofwel een volledig vrijstaand glaspaneel aan het plafond bevestigen via een onzichtbaar profiel, dat ingewerkt wordt in de (verlaagde) plafond, of men kan opteren voor een zijpaneel, terug onzichtbaar verzonken in het plafond en zonder profiel, bevestigd tegen de muur. Hierbij volgt het glas de contouren van de afgewerkte muur.

Met 'Wallconcept Invisible' en 'Inoxconcept Sky Invisible' tracht Aquaconcept steeds meer rekening te houden met de huidige vragen van de (interieur)architect, die de strakheid van hun ontwerp ook in de douche wil doortrekken.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Sanitair?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist