Alape wastafels

Geglazuurd staal

Alape produceert alle waskommen en wastafels met geglazuurd staal. Dit voor Alape karakteristieke materiaal is licht van gewicht en harder dan graniet of smaragd en kenmerkt zich door een hoge slagvastheid. De onvergelijkbare vormzuiverheid van Alape waskommen kan uitsluitend met geglazuurd staal bereikt worden en door de grote mate van ambachtelijk vakmanschap. De precieze lijnen, strakke vormen en rechte hoeken van het 3mm flinterdunne geglazuurde staal zorgen voor een zuiver esthetisch design. Op het staal wordt een flinterdunne laag glazuur – oftewel emaille – aangebracht en ingebrand. Hierdoor gaan het staal en het glazuur een onverbrekelijke verbinding met elkaar aan en ontstaat er een bijzonder duurzaam product. Tijdens het omvormingsproces van de stalen plaat in een waskom, is maximale flexibiliteit mogelijk voor individuele vormgeving. Om die reden zijn Alape waskommen uiterst geschikt voor zowel particulieren als voor het semi-openbare segment.Alape staat voor puristisch design en duidelijke vormen. Onafscheidelijk daarmee verbonden is het materiaal waarvan waskommen en wastafels gemaakt worden. De zuivere vlakken en randen en de nauwkeurig uitgewerkte geometrische basisvormen van Alape producten kunnen uitsluitend met geglazuurd staal bereikt worden. Alape biedt inbouw-, opbouw-, onderbouw- en vrijstaande waskommen in diverse vormen en maten, allen vervaardigd uit staal en afgewerkt met een flinterdunne laag glazuur.

De kwaliteiten van geglazuurd staal
Geglazuurd staal combineert de kracht en de vormgevingskwaliteiten van staal met de hardheid en chemische weerstand van glas in een homogene vorm. Met dat doel wordt op het staal het glazuur – een flinterdunne laag emaille – handmatig en in meerdere lagen aangebracht en ingebrand. Door het brandproces versmelt het glazuur onafscheidelijk met de stalen kern tot een uniek en slagvast materiaal – geglazuurd staal. Het gesloten, niet poreuze oppervlak is volledig hygiënisch, verfbestending, duurzaam corrosiebestendig en kleur-, kras- en slijtvast. Zelfs tegen klimatologische invloeden en sterke ultraviolette straling is het briljant gekleurde glazuur bestendig. Een hoogwaardig geluiddempend systeem van Alape zorgt er bovendien voor dat de waskommen een edel klankeffect bezitten.

Handgemaakt
Om staal tot een waskom of wastafel te vormen is een speciaal soort staal nodig. Met behulp van een mal en een druk van 1000 ton wordt de stalen plaat één voor één omgevormd tot waskom. Elke vorm en iedere positionering is hierbij mogelijk. Met behulp van een lasersysteem worden nauwkeurig de contouren uit de ruwe vorm gesneden, evenals de gewenste uitsparingen voor kranen en montagegaten. Als een beschermende huid worden vervolgens de afzonderlijke glazuur lagen met de hand gespoten. Iedere waskom wordt op deze wijze handmatig vervaardigd.

Custom made
Omdat de waskommen, in tegenstelling tot keramiek, niet aan een vooraf gedefinieerde gietvorm gebonden zijn, blijven zij binnen het productieproces voor speciale uitvoeringen continu veranderbaar. Zo kunnen bijvoorbeeld individuele breedteafmetingen en op de millimeter nauwkeurige uitsnijdingen voor armaturen, lotiondispensers of tissuehouders in de wastafels geïntegreerd worden. Voor speciale projecten is het zelfs mogelijk waskommen te fabriceren in specifieke ralkleuren.

Innovatie door traditie
Sinds de oprichting in 1896 door Adolf Lamprecht in Penig, Duitsland, heeft Alape zich op permanente innovatie toegelegd. Ook vandaag de dag staan de vervolmaking van het emailleer- en omvormingsproces en de ontwikkeling van hoogwaardige en esthetische wastafelmeubeloplossingen op de voorgrond. Alape is sinds 2001 een handelsmerk van Dornbracht Group. Op twee locaties in Goslar, Duitsland, wordt met meer dan 200 medewerkers wastafelmeubel- oplossingen ontwikkeld en in de fabriek geproduceerd.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Sanitair?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist