Alape wastafel

«Twice»

 

De nieuwe dubbele wastafel «Twice» van Alape, de in Goslar gevestigde fabrikant van esthetische wastafelmeubelen van geglazuurd staal, combineert een grote functionaliteit met een duidelijk design. Het ontwerp van Sieger design voldoet aan de wens om het wastafelmeubel met zijn tweeën tegelijk te kunnen benutten.Met «Twice» breidt Alape zijn actuele productportefeuille uit en geeft het een volkomen nieuwe definitie aan de typologie van de dubbele wastafel.

Onze maatschappij verandert continu. Daardoor veranderen ook de behoeften van de mensen in de badkamer. De individuele opvattingen van wat belangrijk is in een badkamer en de verschillende sociale levenssituaties motiveren Alape steeds nieuwe, innovatieve oplossingen te ontwerpen voor wastafelmeubelen. Met «Twice» heeft Sieger design een functionele en esthetische oplossing voor een dubbele
wastafel ontwikkeld. Door perfect afgestemde proporties zijn zowel een royaal wastafelblad voor accessoires als het comfort van twee waterpunten in één wastafel mogelijk. De variant met onderkast brengt extra functionaliteit.

Sieger design
«Twice» – ontworpen voor zowel de particuliere badkamer als voor hotels – overtuigt door zijn royale afmetingen en het rechtlijnige design. Designer Michael Sieger beschrijft de vorm als volgt: «De waskom is van boven gezien rechthoekig, duidelijk van vorm en algemeen. Zijn contour vormt een contrast en toont daardoor een karakteristiek kenmerk.» Door deze heldere vormentaal wordt «Twice» als vanzelfsprekend in de leefruimte van de badkamer opgenomen. Benedikt Sauerland, directeur Industrial Design bij Sieger design, wijst daarnaast op meer bijzonderheden: «In een zachte bocht loopt de waskom weg van de gebruiker en bezit hij zijn grootste diepte bij de verticale kegel, om vervolgens weer met een zachte radius uit te monden in het verticale vlak van  de rand van de kraanbank. De lijst van de waskom doet door zijn verschillende
breedten aan als een passe-partout – de voorkant is zo smal als mogelijk, de zijkanten hebben een wijdte van 80 millimeter en het kraangedeelte is voorzien van een comfortabel opbergoppervlak voor badkameritems. Door deze asymmetrie ontstaat een silhouet dat qua vorm vol spanning zit.

Varianten
Met geglazuurd staal is het mogelijk deze precieze vormentaal van de wastafel te realiseren. «Twice» wordt als solitaire wastafel én als variant met onderkast, naar keuze met of zonder boorgaten voor het kraangat, aangeboden. Alle varianten zijn in de serie uitgerust zonder overloop en met een wit geglazuurde afdekkap. Om water te kunnen stuwen is desgewenst een overloop in combinatie met een overeenkomstig schachtventiel verkrijgbaar. Dankzij de uitgekiende vormgeving met zijn hellend, zacht-glooiende vorm, kan al met een klein watervolume een snelle stijging van de waterspiegel worden bereikt.

De variant met onderkast wordt gekenmerkt door een elegante, smalle wastafelrand en een royale opbergruimte. Om de ruimte onbeperkt te kunnen  benutten kan de lade volledig uit het corpus worden getrokken en brengen onderverdelingen voor accessoires of dispenserboxen orde aan in de binnenruimte. De lade sluit geruisloos door het geïntegreerde en gedempte self-closing mechanisme. De fronten zijn verkrijgbaar in de kleuren wit, walnoot en grijs eiken.

Slimme vormgeving
Door de slimme vormgeving is «Twice» comfortabel te bedienen en optimaal geschikt voor iedereen, die plezier beleeft aan een duidelijke, geometrische vormgeving. De puristische designtaal harmoniseert met zeer verschillende architectuurstijlen en maakt zich ondergeschikt aan het vormgevingsconcept van de ruimte – een kwaliteit waarmee Alape individuele architectuur voor badkamers mogelijk maakt.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Sanitair?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist