Alape waskommen

Van onderbouw- tot opbouwwaskom en alles er tussenin

Waskommen zijn er als inbouw- of opzetwaskom en in verschillende vormen en maten. Niks nieuws aan de zon. Toch zijn er meer mogelijkheden om de waskom in het wastafelblad te verwerken. Bijvoorbeeld als onderbouwwaskom, waarbij de waskom verzonken is in het blad of als vlakinbouw, waarbij het blad naadloos doorloopt in de rand van de waskom. Nieuw is ook de uitstekende waskom, waarbij een esthetische 3mm dunne rand 25mm boven het blad uitsteekt en een prachtige compositie toont. Alape is groot in haar waskomvariëteit; van onderbouwwaskom tot opbouwwaskom en alles er tussenin. Deze variëteit aan waskommen heeft tot stand kunnen komen door het unieke materiaal waar Alape haar waskommen mee vervaardigt; geglazuurd staal. Vanwege de precisie van het materiaal en het vakmanschap van dit in 1896 opgerichte bedrijf, is het mogelijk deze bijzondere toepassingen te ontwerpen.

Trapsgewijs
We nemen je trapsgewijs mee in de verwerkingsmogelijkheden van Alape waskommen, beginnend onder het blad: de onderbouwwaskom laat het wastafelblad esthetisch doorlopen, door de waskom onder het blad te verzinken. Vanwege de precisie van geglazuurd staal, het kenmerkende materiaal van Alape, is ook vlakinbouw mogelijk. Hierdoor ontstaat een prachtige samensmelting van de waskom met het blad. Het creatieve ontwikkelingsproces van geglazuurd staal heeft tevens geleid tot het aanbrengen van een ‘reliëf’ aspect aan de inbouwwaskom. Een uitstekende rand van 25 mm hoog en slechts 3 mm dun siert het wastafelblad, terwijl de kom zelf onzichtbaar in het meubel verdwijnt. Liever de kom geheel in het zicht? Diverse opbouwwaskommen pronken op het wastafelblad, waardoor de vorm in volle glorie tot zijn recht komt.

Vormentaal
Bij een goede vormentaal worden meerdere vormen samen één. Zo ook bij de waskom en het wastafelblad. Bijzonder is bovendien dat Alape met één waskomvorm verschillende waskomverwerkingen kan realiseren, waarbij de klant de keuze heeft uit een grote range vormen.

Geglazuurd staal
Geglazuurd staal is karakteristiek voor Alape. Om staal tot een waskom te vormen is een speciaal soort staal nodig. Met behulp van een mal en een druk van 1000 ton wordt de stalen plaat één voor één omgevormd tot waskom. Op het staal wordt het glazuur – een flinterdunne laag emaille – handmatig en in meerdere lagen aangebracht en ingebrand. Door het brandproces versmelt het glazuur onafscheidelijk met de stalen kern tot een uniek en slagvast materiaal. Het gesloten, niet poreuze oppervlak is volledig hygiënisch, verfbestending, duurzaam corrosiebestendig en kleur-, kras- en slijtvast. Zelfs tegen klimatologische invloeden en sterke ultraviolette straling is het briljant gekleurde glazuur bestendig. Een hoogwaardig geluiddempend systeem van Alape zorgt er bovendien voor dat de waskommen een edel klankeffect bezitten.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Sanitair?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist