Alape sanitair

Componenten

 

Wie de ideale badkamer of toiletruimte wil creëren, die heeft het over individuele, op de gebruiker afgestemde sanitaire architecturen. Dankzij Alape kan deze wens worden gerealiseerd. Want met haar componenten biedt de onderneming uit Goslar als eerste sanitairfabrikant een systeem waarmee wasgelegenheden individueel kunnen worden vormgegeven – op het hoogste technische niveau. De esthetiek speelt daarbij een doorslaggevende rol, want per slot van rekening is het systeem onderscheiden met de zilveren Designprijs van de Bondsrepubliek Duitsland 2006. Het resultaat zijn individuele oplossingen met op elkaar afgestemde producten.

 

 

Jürgen Kloss, die binnen de bedrijfsleiding van Alape verantwoordelijk is voor product- en designmanagement, legt het principe uit: "Net als bij een bouwdoos kunnen de afzonderlijke componenten worden samengevoegd tot een complete, volgens individuele wensen vormgegeven wasgelegenheid. Maar in tegenstelling tot de bouwdoos is het systeem van Alape zeer uitgebreid." Alape onderscheidt daarbij drie systeemniveaus. Variabele constructie-elementen vormen de basis waarop een installatie in de meest uiteenlopende ruimtelijke situaties mogelijk is. Daarbij komt een groot aanbod aan oppervlakken voor alle delen van de wasgelegenheid, waardoor de vormgever een grote vrijheid heeft bij de keuze van maten, materialen en kleuren. Tenslotte de functie-elementen zelf: het waskommensysteem van helder geometrische inbouw- en opbouwwaskommen, schotelvormige waskommen en wastafels is geordend naar grootte en biedt een breed assortiment ronde, ovale en rechthoekige vormen. Verder completeert Alape zijn aanbod met opbergelementen en accessoires. De nieuwste aanwinst: de systeemwand, die alle functies achter het wandoppervlak integreert en voor technische installaties van tevoren reeds een oplossing biedt.

 

Puristisch designconcept voor vrijheid in de sanitaire ruimte

Alle producten van het componentensysteem zijn ontworpen conform dezelfde puristische designprincipes en zijn met elkaar combineerbaar. Jürgen Kloss licht toe: "Met deze unieke combinatiemogelijkheid elimineren wij bewust de beperkingen van producten die deel uitmaken van een serie: of het nu gaat om klassieke, moderne of avant-gardistische ontwerpen, wat betreft combineerbaarheid kent het systeem geen grenzen." 

 

 

Combinatie op basis van individuele eisen

Het centrale element van de verschillende waskommen kan de vormgever van sanitaire ruimten daarbij zelf, naar eigen inzicht bepalen: "Een geselecteerd programma van passende complementaire producten zorgt voor een grote verscheidenheid", aldus Kloss. De vormgever kan kiezen uit uiteenlopende wastafelbladen, laden en ladekastjes in de console, bevestigingsconsoles, zeepdispensers, sifons, spiegels en lampen die het componentensysteem zo uniek maken.

 

Flexibiliteit in het programma

Ook voor de materialen geldt dat kwaliteit op de eerste plaats komt: voor de waskommen en wastafels wordt geglazuurd staal gebruikt. Dit compositiemateriaal bestaande uit een stalen kern en een robuust, geglazuurd oppervlak creëert niet alleen een onvergelijkbare puurheid van vorm, maar is tevens uitermate belastbaar en duurzaam – en daarbij heel licht. Bij de individueel vorm te geven wastafelbladen spelen de materialen, die ook voor het design belangrijk zijn, een cruciale rol. Zij worden aangeboden in glas, natuursteen, verschillende soorten echte houtfineer en marmer. Met de dieptematen 375, 450, 525 en 600 mm zijn ze exact afgestemd op de grootteklassen van de Alape waskommen en hun uitsparingsmaten. Dr. Volker Seltenheim, die als bedrijfsleider verantwoordelijk is voor de afdelingen productie en techniek, benadrukt de voordelen van het systeem: "Bij de ontwikkeling van het systeem is zonder uitzondering rekening gehouden met de technische voorwaarden. Daardoor wordt het ontwerpen van sanitaire ruimten niet alleen vereenvoudigd en bespoedigd, maar is ook de ontwerpzekerheid gegarandeerd. Op deze basis kan de ontwerper dan zowel de breedtemaat van het wastafelblad als ook het type, het aantal en de positie van de waskommen binnen de breedte individueel bepalen."

 

Opbergruimte als geïntegreerd bestanddeel

Een belangrijk onderdeel vormen de laden en ladekastjes in de console, die de vooraanstaande fabrikant uit Goslar aanbiedt met echt houtfineer of hoogglanslak. Jürgen Kloss: "Het nieuwe constructieprincipe creëert niet alleen nuttige opbergruimte direct onder het wastafelblad, maar dient tegelijkertijd als steunoppervlak daarvoor." Dankzij de variabele uitvoeringen met of zonder sifonuitsparing kan de vormgever van sanitaire ruimten de laden en ladekastjes onder een waskom of vrij op een andere plaats onder het wastafelblad positioneren. 

 

Het voordeel spreekt voor zich: de vormgever is met dit systeem niet alleen in staat om zijn individuele ideeën over een esthetisch fraaie ruimte te verwezenlijken, ook het ontwerpproces verloopt nu efficiënter. Bovendien heeft hij een beter calculeerbare grens voor zijn ontwerp.

 

Alape werkt ondertussen intensief aan de verdere ontwikkeling van het componentensysteem. Jürgen Kloss daarover: "Wij ontwikkelen het systeem consequent verder voor de toekomst, want creatieve vormgeving van ruimte is een proces dat steeds weer nieuwe uitdagingen biedt." En hij voegt nog toe: "Pas door de interactie tussen creativiteit en de mogelijkheden die wij de vormgevers van sanitaire ruimten aan de hand doen, wordt het hoofdbeginsel van ons bedrijf realiteit: shaping space – het bewust vormen van een ruimte."


Kijk voor meer informatie op: www.alape.com

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist