8 tips om in de badkamer

energie en geld te besparen

De badkamer is een ruimte in huis waar je veelal tot rust komt. Indien er gedacht wordt aan de badkamer, beogen we deze ruimte misschien niet als een kamer in huis die veel energie kan verbruiken. Prettig wonen vraagt natuurlijk om een verwarming en waterverbruik. Maar besef jij dat jouw waterverbruik bijdraagt aan de energierekening en de CO2 uitstoot van de woning? 

Het besparen op water verlaagt je energierekening niet alleen, het zorgt er ook voor dat je het milieu minder belast. De verwarming die er over het algemeen altijd brand belast het milieu iedere seconde. Zeker indien er een traditioneel verwarmingssysteem aanwezig is en er weinig tot geen isolatie zoals een kantplank aangebracht is om zodoende het warmteverlies te beperken. Lees daarom verder voor onze tips die je helpen het milieu en je kosten te besparen, die in de badkamer ontstaan.

 1. Verander jouw douche
  Indien een familie van vier personen hun inefficiënte douchekop zouden verruilen voor een  waterzuinige, zou deze familie ieder jaar ongeveer € 60 kunnen besparen op de gasrekening en ongeveer € 50 op de waterrekening. Dat levert een totale besparing op van circa € 110.
   
 2. Douche timer
  De tijd die iedereen onder de douche doorbrengt varieert nogal. Wat we hierbij niet beseffen is wanneer we de tijd die we onder de douche doorbrengt verkorten, er minder water door de afvoer afgevoerd wordt en je geld bespaart op de energie die wordt gebruikt om het water te verwarmen. Door de tijd die je neemt tijdens het douchen te verkorten tot slechts 4 minuten, kan een gemiddeld huishouden circa € 80 per jaar besparen op de energierekening en een extra € 70 op de waterrekening. Hierbij wordt er nog niet eens gesproken over de winst op milieutechnisch gebied.
   
 3. Gooi het bad uit huis
  Een duik in het bad kunnen sommige mensen heerlijk van genieten. Als je slechts één bad per week verwisselt met een douche van 4 minuten, kunt je per jaar al € 12 besparen op de energierekening en ook nog eens € 8 op de waterrekening.
   
 4. Draai de kraan eerder dicht
  Indien je de waterkraan open draait en laat lopen, kan dit al snel tot meer dan 10 liter waterverbruik per minuut zorgen. Draai de kraan daarom dicht tijdens het tandenpoetsen, scheren of het wassen van je gezicht. Probeer koud water te gebruiken als je geen warm water nodig hebt.
   
 5. Repareer de kraan indien deze drupt of lekt
  Een kraan of douchekop of wat dan ook welke lekt kan duizenden liters water per jaar verspillen, zorg er daarom voor dat de kranen goed zijn afgesloten en vervang eventueel de ringen onmiddellijk wanneer de kranen beginnen te druppelen.
   
 6. Monteer een kraan beluchter
  Om de hoeveelheid water wat uit de kraan komt te reduceren is het plaatsen van een kraan-beluchter wellicht een idee. Hierbij wordt de hoeveelheid water verminderd zonder het was- of spoeleffect te beïnvloeden. Het is een hulpmiddel met kleine gaatjes die aan de tuit wordt bevestigd. Het kan je € 29 per jaar besparen op de energierekening, plus nog eens € 15 extra op de waterrekening.
   
 7. Wissel naar LED-verlichting
  Indien je toe bent aan wat andere badkamerverlichting omdat deze wellicht vervangen moet worden, vervangt de verlichting dan door een LED. In een gemiddeld huis kan het vervangen van oude gloeilampen door energiezuinige LED's € 60 per jaar besparen.
   
 8. Isoleren
  De douche of badkamer is een ruimte waar het altijd warm en comfortabel dient te zijn. De kachel brandt hier over het algemeen dus altijd. Om de ruimte warm te houden en de stookkosten op een minimum te houden, is isoleren door bijvoorbeeld steenwol kopen en het plafond aan te pakken een goed idee. 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Badkamertrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist