5 gouden tips

badkamer inrichten doe je zo

Het inrichten van je badkamer is een leuke opdracht, maar helaas niet zo eenvoudig. Als iets eenmaal ingebouwd is, kun je het vaak niet zomaar veranderen. Het is daarom belangrijk om over het inrichten van je badkamer goed na te denken. Deze 5 gouden tips helpen je op weg!

Tip 1: kleur
Bepaal voor jezelf of je een rustige uitstraling wilt of een badkamer met een bepaald thema, denk maar aan een land of een cultuur. Het begint dus al bij het uitkiezen van een kleur voor de vloer en wandtegels. Zorg dat deze goed bij elkaar passen. Neem een paar proeftegels mee naar huis en bekijk gedurende dag, zowel bij daglicht als ’s avonds met een lamp hoe de kleuren in je badkamer overkomen.

Tip 2: gezinssamenstelling
Het maakt nogal een verschil of je een badkamer voor een gezin van twee volwassenen samenstelt of voor een familie met een of meerdere (kleine) kinderen of misschien wel met het oog op de toekomst als er een kinderwens is. Hou hier ook rekening met je wasmachine, een badkuip is bijvoorbeeld ideaal als er kinderen zijn. Ben je alleenstaand of zijn de kinderen al het huis uit, dan is een badkuip misschien minder noodzakelijk en misschien eerder iets wat veel ruimte in beslag neemt en veel onderhoud vraagt (ook al gebruik je de badkuip misschien niet zo vaak, hij moet toch regelmatig worden schoongemaakt).

Tip 3: verlichting
Verlichting is een grote sfeermaker. Handig is als je met meerdere lampen kunt werken. Zo zou je voor een dimlicht in het plafond kunnen kiezen om het licht aan de atmosfeer aan te kunnen passen. Een zacht licht helpt je namelijk bij ontspannen, terwijl een wat feller licht het je makkelijker maakt als je de badkamer aan het schoonmaken bent. Een heldere lamp bij de spiegel is ook een goed idee, zo kun je beter de details op je gezicht zien.

Tip 4: opbergruimtes
In een badkamer moet je al snel veel dingen kunnen opbergen, denk maar aan shampoo, zeep, deodorant, tandenborstel, föhn, handdoeken en en en. Probeer daarom slim om te gaan met opbergers. Een spiegelkast is bijvoorbeeld handig, ook zou je spullen in bakjes op een plank kunnen bewaren. Probeer creatief om te gaan met de ruimte in de badkamer. Een opgeruimde badkamer is ontspannend en heb je sneller schoongemaakt.

Tip 5: wasmachine en droger
Een wasmachine en de beste droger in de badkamer plaatsen is vaak een ideale oplossing. De aansluitingen zijn namelijk meestal al voorhanden. Bovendien bespaar je zo ruimte in andere kamers en hoef je niet regelmatig met de was door het huis te sjouwen. Er zijn mooie ombouw mogelijkheden verkrijgbaar of maakbaar, die er voorzorgen dat je wasmachine helemaal bij je badkamerstijl past. Een ombouw kan al vrij simpel zijn door een mooie, passende plank boven de machines te monteren. Deze is direct te gebruiken als werkoppervlak om de was te sorteren of op te vouwen. Let er wel op dat een wasmachine of droger altijd veilig wordt gemonteerd en dat er voldoende ventilatie is.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Badkamertrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist