3 handige tips

voor het maken van een nieuwe badkamer

Wil je de badkamer van een opknapbeurt voorzien? In dat geval zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Bepaal bijvoorbeeld allereerst de nieuwe stijl voor je badkamer. Kies je voor een hele moderne look, of ga je voor een klassieke uitstraling? Waar men voorheen vaak voor de traditionele witte tegels koos, gaat men tegenwoordig vaker voor moderne, zwarte tegels. Hierbij is ook het formaat van de tegels sterk toegenomen. De kleine wandtegeltjes worden vervangen voor een veel groter type tegel.

In dit artikel geven we je drie tips, die je kunnen helpen bij het renoveren van de badkamer. Door vooraf een plan uit te werken voor deze renovatie worden teleurstellingen achteraf voorkomen.

Tip 1: schakel een loodgieter in voor je badkamerrenovatie
Allereerst is het aan te raden om een loodgieter in te schakelen. Een loodgieter kan je van advies voorzien over de mogelijkheden, die je bij een renovatie van de badkamer hebt. Kun je bepaalde leidingen laten verleggen? Is het voor de uitvoering van je plannen noodzakelijk om nieuwe leidingen aan te leggen? Enzovoorts. Door dergelijke klussen aan een loodgieter over te laten, verklein de kans op lekkages en soortgelijke problemen.

Vanzelfsprekend kan een loodgieter je ook helpen bij het (de)monteren van de sanitaire voorzieningen binnen je badkamer. Hier vind je meer informatie over de diensten die een loodgieter je aan kan bieden.

Tip 2: doe inspiratie op bij anderen of via sociale media
Om een badkamer te kunnen ontwikkelen waar je vele jaren plezier van zal hebben, is het belangrijk om naar de laatste trends te zoeken. Zo voorkom je, dat het interieur van je gerenoveerde badkamer al snel weer achterhaald is. Er zijn verschillende manieren om inspiratie op te doen voor de inrichting van je badkamer. Ga bijvoorbeeld eens langs bij familie en vrienden, om te kijken hoe zij de badkamer hebben ingericht. Ook kan het leuk zijn op sociale media naar foto’s van andermans badkamer te zoeken. Met name Instagram staat vol foto’s van de laatste interieurtrends!

Een derde manier om inspiratie op te doen voor je nieuwe badkamerinrichting, is het bezoeken van een badkamerwinkel. Hier kan men je foto’s laten zien van badkamers waarin bepaalde sanitaire voorzieningen gebruikt zijn.

Tip 3: denk na over de verlichting in de badkamer
Het belang van een goede verlichting in de badkamer wordt vaak onderschat. Veel mensen besteden nauwelijks aandacht aan de gebruikte lampen binnen de badkamer. Dit is zonde, want vaak kan de verlichting veel doen met de sfeer in ruimtes. Kies bijvoorbeeld voor moderne ledverlichting, waarvan je de kleur kunt laten veranderen. Bij moderne ledverlichting zou je voor led-strips kunnen kiezen, die eenvoudig achter een spiegel of badkamermeubel te plakken zijn. Met een klein bedienpaneel of een app op je mobiele telefoon is de verlichting vervolgens in te stellen.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Badkamertrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist