Centrosolar zonnepanelen

De markt groeit gewoon door

“Doemscenario’s voor de ontwikkeling van de PV-markt zijn echt niet nodig”, is de uitgesproken mening van Erik de Leeuw van Centrosolar, een Duitse fabrikant van zonnepanelen. “Nu er een voorlopig besluit ligt over de importheffing voor Chinese zonnepanelen, kunnen we ons weer bezighouden met de positieve kanten van zonne-energie. Zonne-energie is en blijft een prima alternatief om de energiekosten te drukken en een bijdrage te leveren aan een duurzame samenleving. Dat weet de kosten- en milieubewuste consument maar al te goed.”

Erik de Leeuw is blij dat de discussie over de importheffing voorlopig even achter de rug is. “Die discussie leidde af van de zaken waar het volgens ons werkelijk om gaat. Wij voeren liever een discussie over de kwaliteit van PV-systemen dan over de prijs. Dit is hard nodig omdat uit een recent artikel in de New York Times blijkt dat door het dumpen van panelen de kwaliteit hard achteruitgaat. Een betere kwaliteit zorgt ervoor dat zonnepanelen een veel langere levensduur hebben en dus op lange termijn ook een hoger rendement opleveren. Daarnaast wordt het aandeel van de panelen in de totale kosten van de PV-installatie steeds kleiner met als gevolg dat de rentabiliteit van PV-systemen niet wezenlijk verandert door prijsaanpassingen van alleen de zonnepanelen.”

Erik de Leeuw merkt, dat consumenten en collectieve initiatieven de laatste tijd toch al meer op kwaliteit zijn gaan letten. Hij wijst op de samenwerking van Centrosolar met Duurzaam Energiek Leusden, die onlangs bekend werd gemaakt. Het initiatief heeft bewust gekozen voor de zonnepanelen van de Duitse fabrikant. De zonnepanelen van Centrosolar zijn heel scherp geprijsd, zo constateert de projectgroep die met de keuze voor de leverancier belast was, en bieden dankzij de hogere kwaliteit, de langere levensduur en dus hun hogere rendement meer zekerheid. Daarmee is per saldo de beste en meest duurzame keuze gemaakt. Centrosolar geeft bovendien 10 jaar garantie op het systeem en 26 jaar garantie op de opbrengst. Het initiatief is erin geslaagd om bij Centrosolar een aantal uitstekende standaard keuzepakketten met een aantrekkelijke korting samen te stellen.

Volgens De Leeuw blijft de PV-markt voorlopig gewoon doorgroeien. “Dat horen we niet alleen van onze resellers, maar ook voor de collectieve projecten in Voorst en Tiel, waarbij we betrokken zijn, zijn nieuwe rondes gestart. Aanbieders en installateurs hoeven zich echt geen zorgen te maken. Voor de verdere ontwikkeling van de PV-markt is een gezonde bedrijfstak nodig, waar alle aanbieders eerlijk met elkaar kunnen concurreren. Dat is op de lange termijn het best voor de kwaliteit, de prijs en de innovatiekracht.”

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Zonnepanelen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist