Zo heb je voor iedere ruimte een geschikte kamerplant

planten geven sfeer

Kamerplanten zijn erg handig om een ongezellige hoek of een saaie plek in huis mee op te fleuren. Gelukkig zijn ze er in alle soorten en maten zodat je altijd een geschikt exemplaar voor jouw interieur kunt vinden. Wist je dat je ook voor iedere kamer een geschikte kamerplant kunt vinden? In deze blog geven we je een aantal voorbeelden, zodat jij je gehele woning kunt omtoveren tot een urban jungle!

Woonkamer

Als je op zoek bent naar kamerplanten voor je woonkamer kun je het beste gaan voor grote kamerplanten. De woonkamer is vaak de ruimte met het grootste oppervlak in huis en leent zich perfect voor de wat grotere kamerplanten. Denk maar eens aan een monstera, philodendron XL, de ficus of een bananenplant. Zet ze voor het raam, in een kale hoek of cluster ze zodat ze nog meer in het oog springen.

Slaapkamer

Veel mensen vergeten om planten in de slaapkamer neer te zetten, terwijl dit juist een kamer is die wel wat kamerplanten kan gebruiken. Planten produceren namelijk zuurstof en zuiveren de lucht en dit zal je nachtrust zeker ten goede komen. Daarom is het ook goed om ook in de slaapkamer planten met grote bladeren te plaatsen, zodat de luchtkwaliteit in je slaapkamer optimaal wordt. Daarnaast zou je ook nog planten zoals lavendel, aloë vera en jasmijn in de ruimte neer kunnen zetten. Deze planten zorgen voor een ontspannend gevoel; ideaal voor de slaapkamer dus!

Keuken

Wist je dat je ook de keuken kunt upgraden met wat extra groen? Dit kun je doen door kruidenplantjes in de ruimte neer te zetten die je ook nog eens tijdens het koken kunt gebruiken. Denk maar eens aan verse basilicum, tijm, rozemarijn en peterselie. Zet ze neer op een plank met wat kookboeken ernaast en je laat met je eigen kruidentuintje zien dat jij in huis de echte Bourgondiër bent! Verder is het bijvoorbeeld leuk om hangplantjes op de keukenkastjes of de afzuigkap neer te zetten voor een speels effect.

Badkamer

De badkamer is een lastige plek om planten neer te zetten. In deze ruimte heb je weinig licht en daarnaast is het er vaak warm en vochtig. Toch zijn er zeker planten die je in de badkamer kunt plaatsen. Het beste kies je dan voor planten die een tropisch klimaat gewend zijn, zoals de drakenplant, de graslelie of palmsoorten. Heb je echt weinig licht in de badkamer? Zet de planten dan af en toe een dag of twee in de vensterbank van een andere kamer zodat hij toch wat licht kan opnemen!    

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bloemen en planten?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist