De perfecte eetkamerstoel

5 tips om die te vinden

De keuze voor eetkamerstoelen is enorm. Om deze keuze wat makkelijker te maken en een miskoop te voorkomen is het goed om over een aantal dingen na te denken. Welke stijl past in je interieur, welk materiaal is geschikt en wat voor poot past erbij? Wij geven je graag 5 tips!

Welke stijl past in jouw interieur?
Wanneer je op zoek gaat naar eetkamerstoelen, zul je ontdekken dat er een enorm en divers aanbod is. Om de zoektocht wat makkelijker te maken is het goed om eerste te bepalen welke stijl past in jouw interieur. Hoe bepaal je dit?

Materiaal - Een belangrijk onderdeel hiervan is het type materiaal. Zo zie je in een scandinavisch interieur geen fluwelen stoffen. Dit past wel weer erg goed in een klassiek of modern interieur. Heb je een stoer en industrieel interieur, dan past een leren eetkamerstoel met zwart metalen onderstel hier erg goed bij. Daarnaast is het ook belangrijk om te bepalen wat je van het materiaal verwacht. Wil je meer warmte in je interieur brengen dan is stof een goede keuze. Wil je graag een stoel die je eenvoudig kunt reinigen? Kies dan voor leer, hout of kunsstof. 

Kleuren - Wil je graag een neutrale, rustige sfeer in je eethoek. Kies dan voor naturel tinten, natuurlijke materialen of een lichte grijstint. Kan jouw interieur wel wat meer kleur gebruiken? Gekleurde eetkamerstoelen geven veel sfeer in jouw interieur. Kies voor meerdere kleuren voor een speels effect of kies voor een hoofdkleur die je ook terug brengt in je accessoires, zodat het echt een geheel wordt.

De praktische kanten van een eetkamerstoel
Een eetkamerstoel heeft ook een paar praktische kanten waar je goed over na moet denken. Wanneer kies je voor een eetkamerstoel met armleuning? En welk type onderstel is voor jou de beste keuze?

Eetkamerstoel met of zonder armleuning?
Een eetkamerstoel met armleuning geeft extra comfort. Vooral wanneer je veel tijd aan de eettafel doorbrengt. Wanneer je dit graag wilt is het belangrijk om tafel goed op te meten. Bij sommige modellen eetkamertafels past een stoel met armleuning er niet onder. Ook zijn eetkamerstoelen met armleuningen breder. Meet het goed op, zodat je zeker weet dat het aantal gewenste eetkamerstoelen hier tussen past. Past het niet? Kies dan voor eetkamerstoelen zonder armleuning.

Welk onderstel is geschikt voor mijn vloer?
Welk type onderstel of poot geschikt is, is vooral afhankelijk de vloer. Zo zijn eetkamerstoelen met wieltjes ontworpen voor parketvloeren. Met parketwieltjes voorkom je beschadigingen of strepen aan een houten vloer. Heb je een laagpolig tapijt of een andere vlakke vloer, dan is dit ook geschikt. Een onderstel met slede zie je vaak in industriële interieurs. Het ziet er leuk uit, maar veel stoelen met een slede zijn wat zwaarder en daardoor moeilijker te verplaatsen. Een stoel met vier poten heeft dat niet.